Cum trebuie utilizat laptopul pentru a nu avea probleme de sanatate?

Cum trebuie utilizat laptopul pentru a nu avea probleme de sanatate?

0 Shares
0
0
0

Fiecare utilizator, in momentul in care isi cumpara un laptop, fie o face in interes personal, si anume pentru a folosi echipamentul pentru a naviga pe internet, pentru a socializa cu prietenii virtuali, pentru a asculta muzica si pentru a viziona filme, plus pentru o multime de alte motive.

Sunt insa si utilizatori care in momentul in care isi cumpara un laptop, isi aleg un echipament mai performant, indiferent ca vorbim despre un laptop refurbished sau un laptop second hand, pe care il vor folosi in interes profesional.

Cei care isi cumpara un laptop in interes profesional, il vor cumpara pentru a lucra de acasa, iar un laptop poate sa fie util pentru scrierea articolelor seo, poate sa fie folosit si pentru trimiterea mail-urilor sau pentru receptionarea acestora, dar mai poate sa fie folosit si pentru a completa chestionare, plus pentru o multime de alte activitati.

Ei bine, atunci cand detii si utilizezi un laptop, cu siguranta trebuie sa cunosti cat mai multe detalii despre cum trebuie utilizat laptopul pentru a nu avea probleme de sanatate.

Cu siguranta sunt o multime de persoane, care datorita utilizarii laptopului au inceput sa intampine tot felul de probleme, asa ca daca nu vrei sa treci printr-o astfel de situatie, trebuie sa tii cont de sfaturile pe care le poti citi in continuare.

Referitor la ecranul laptopului, ar fi indicat sa folosesti un display laptop de dimensiuni cat mai mari, pentru ca in cazul in care display-ul are o dimensiune mica iti vei forta ochii.

In cazul in care folosesti echipamentul pentru a munci de acasa de exemplu, ar fi indicat sa folosesti si un monitor extern, care sa aiba o diagonala cat mai mare. In cazul in care nu dispui de un monitor, ar fi bine sa maresti font-urile pana la un nivel confortabil ochilor tai.

Tot atunci cand vorbim despre ecran laptop, este foarte important de mentionat faptul ca acesta trebuie pozitionat la nivelul ochilor, pentru ca astfel nu vei mai pune presiune pe coloana. In caz contrar, va fi nevoie sa adopti o anumita pozitie usor aplecata.

Cu siguranta, atunci cand utilizezi laptopul, nu trebuie sa il tii in poala, pentru ca desi aparent ti se pare mult mai confortabil modul acesta de utilizare, in timp vei avea probleme cu coloana vertebrala, datorita pozitiei cocosate pe care o ai utilizand astfel laptopul.

O astfel de pozitie, va exercita o presiune foarte mare asupra coloanei, asa ca trebuie sa ai foarte mare grija.

In ciuda faptului ca ai cea mai buna si cea mai corecta pozitie atunci cand utilizezi laptopul, trebuie sa faci pauze regulate. Ideal ar fi ca in fiecare ora sa te ridici de pe scaun pentru cateva minute, si sa te plimbi, sau sa stai in picioare.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, il reprezinta miscarea din timpul liber. Cu siguranta 8 ore de stat la birou, sau chiar mai multe, si utilizand laptopul sunt destul de solicitante, asa ca trebuie sa faci miscare in timpul liber. Orele de sport nu trebuiesc neglijate sub nici o forma.

 

0 Shares
You May Also Like