Algele-verzi-in-piscine

Algele verzi in piscine

0 Shares
0
0
0

Algele verzi din piscina sunt probleme serioase pentru toate persoanele care au piscine. Algele verzi afecteaza aspectul pe care il are bazinul de inot si fac ca apa sa devina nepotrivita si neplacuta pentru a inota in ea.

Toti cei care detin piscine ajung in cele din urma sa se confrunte cu algele verzi ce se vor dezvolta in apa. Prezenta lor este foarte suparatoare pentru proprietarii de piscine. Pentru a  vedea modele de piscine si substante impotriva algelor verzi puteti intra pe Piscinepremium.ro.

Sporii ajung in piscina fiind adusi de vant sau de ploi sau de catre oamenii care au fost contaminati cu spori de alge. Ceea ce este foarte important legat de aceste alge verzi este faptul ca acestea pot aparea si se pot devolta peste noapte intr-o piscina.

Algele sunt cunoascute pentru ca se dezvolta rapid si din cazua abilitatilor foarte bune de regenerare. Este evident ca pentru ca aceste alge sa se dezvolte sunt si unele conditii speciale: ape insalubre, temperaturi mari, prezenta razelor de soare si dioxidul de carbon sau nitratii in exces.

Sunt mai mult de 20000 de specii de alge si cea mai comuna este cea verde. Din cauza dimensiunlor microscopice va fi nevoie de foarte mutle alge pentru ca acestea sa se vada si cu ochiul liber.

Algele verzi sunt intalnite destul de des in piscina in special in cele in care apa nu se trateaza si nu se filtreaza corect. Algele se dezvolta pe pereti si sunt destul de greu de indepartat in momentul in care infestarea este puternica.

Cel mai nedorit efect este ca in momentul in care este un numar mare de alge apa devine neclara si isi schimba nuanta in verde.

In cazul in care descoperit ca algele verzi va transforma apa curata intr-una colorata si vascoasa nu este necesar sa va faceti grij pentru ca exista solutii pentru a elimina aceste alge. Fiind cea mai comuna problema pentru o piscina sunt si nenumarate solutii care sa va ajute.

Pentru a preveni aparitia acestor alge este recomandat sa mentineti un nivel constant de clor in piscina. Daca clorul este in limite normale algele nu se vor mai dezvolta. Cu toate acestea daca aveti deja alge in piscina este nevoie sa se apeleze la alte metode pentru a elimina eficient si rapid aceste alge.

Puteti folosi substante algicide care sunt concepute special pentru a elimina invaziile de alge si sunt considerate cel mai bun tratament. In prima faza de a elimina toate urmele de alge care exista pe peretii piscinei utilizand perii special destinate pentru aceasta operatiune. Facand aceste doua lucruri si avand ulterior un nivel constant de clor aveti posiblitatea de a scapa definitiv de aceste alge care va dau batai de cap.

Aveti grija si la pH-ul apei din piscina. Acesta trebuie sa fie de maxim 7,6 si daca nu se incadreaza in acest interval alegele vor avea un mediu propice pentru deszvoltare.

Pentru alge este nevoie si de un aspirator pentru piscina dar si de perii de bazin cu ajutorul carora sa curatati foarte bine peretii  inainte de a utiliza substante speciale anti alge.

0 Shares
You May Also Like