Amanetul-masinilor-o-optiune-viabila-sau-de-evitat

Amanetul masinilor – o optiune viabila sau de evitat?

0 Shares
0
0
0

Ai nevoie de bani foarte rapid, dar daca un scor de credit negativ te impiedica sa accesezi imprumuturile comune pe termen scurt, oferite de banci? Este amanetarea masinii personale o solutie viabila? Esti in cautare de amanet auto? Intra pe BestAmanet.ro si vei gasi toate informatiile.

Poate suna foarte direct, dar acest gen de imprumut te poate afunda si mai mult in datorii si in cazuri extreme, vei ramane si fara masina.

Cum functioneaza imprumuturile pe baza de masini.

Daca ai duce la o casa de amanet bijuterii sau alte obiecte de valoare, un angajat din spatele ghiseului iti va “analiza” obiectul sau obiectele respective si in functie de valoarea determinata a acestora, iti va oferi un imprumut pe termen scurt.

In acest caz, casa de amanet iti va inmana suma de bani care reprezinta imprumutul si te va taxa in plus cu rata dobanzii (dobanda), practicata de casa respectiva.

Daca nu vei plati suma totala la timp (la termenul de deadline), obiectele lasate acolo vor ramane in proprietatea casei de amanet, care va decide ce face cu ele mai departe, dar in cele mai multe cazuri va incerca sa le vanda la un pret putin mai mare decat cel evaluat pentru tine. Cam asa functioneaza si imprumutul la schimbul unei masini.

La imprumutul obtinut pe baza unei masini, compania care imprumuta sumele de bani, evalueaza pretul masinii tale si iti acorda un imprumut pe baza acestei valori. Firma care imprumuta, intra in posesia masinii tale (a titlului de proprietate), pana in momentul in care iti platesti imprumutul.

Acest tip de imprumut nu este similar cu cel practicat de casele de amanat. Genul acesta de imprumut este de obicei pe termen foarte scurt si vei fi nevoit sa platesti o dobanda foarte mare; daca nu platesti la timp banii datorati, practic ti-ai vandut masina catre acea companie, nu o vei mai putea recupera.

De aceea, nu sugeram sa apelati la un astfel de imprumut, decat daca sunteti siguri ca veti putea plati toate sumele, inclusiv dobanda.

Cine se califica pentru un astfel de imprumut.

Deoarece imprumuturile cu automobil la schimb sunt bazate pe valoarea de piata a unui automobil la un moment dat, majoritatea companiilor care ofera astfel de imprumuturi, cer sa faceti dovada proprietatii automobilului (trebuie sa fii proprietarul automobilului respectiv).

Daca esti inca dator cu anumite sume pentru ca automobilul a fost obtinut pe baza unui alt imprumut (in leasing), nu poti accesa imprumutul respectiv, pentru ca masina nu este in totalitate a ta, pana in momentul in care se finalizeaza toate platile.

Alte cerinte ar fi sa ai varsta minima de 18 ani, sa poti face dovada unei rezidente stabile si dovada unor venituri sigure (salariu). Daca sunteti sigur ca puteti plati la timp si sunteti proprietarul de drept al masinii, puteti accesa un astfel de imprumut, dar va sugeram sa studiati inainte si alte posibilitati, pe care probabil le-ati omis. La un astfel de imprumut, dobanda platita este mult mai mare decat in mod normal.

0 Shares
You May Also Like