Ar-trebui-sa-cumpar-un-laptop-refurbished

Ar trebui sa cumpar un laptop refurbished?

0 Shares
0
0
0

Decizia de a cumpara un laptop refurbished este, adeseori, una destul de greu de luat. Multa lume renunta la ideea de a cumpara un laptop refurbished atunci cand afla care este intelesul cuvantului „refurbished”. In cele ce urmeaza, vom incerca sa rezolvam, pe cat posibil, aceasta problema.

Prin urmare, ar trebui sa cumparati un laptop refurbished? Unicul raspuns, in cele mai multe dintre cazuri, este: da. Dar tinand seama de cateva observatii.

Sfaturi generale de cumparare

Atunci cand oamenii solicita consiliere cu privire la achizitionarea unui laptop, prima intrebare pe care o primesc de la specialist este: „Pentru ce doriti sa-l folositi?”.

Aproape intotdeauna raspunsul este una dintre urmatoarele variante: navigare web, munca de birou, munca de acasa, jocuri, vizionare tv si filme de pe web. Cu exceptia cazului in care partea cu jocul se refera la ultimele aparitii si necesita o placa grafica puternica, in majoritatea cazurilor un laptop standard va fi suficient.

Chiar si in aceste cazuri, clientul va fi intrebat cat este dispus sa cheltuiasca, dupa care se va lucra pe partea specificatiilor minime necesare. In general vorbind, daca stiti ce cautati in privinta specificatiilor, cu cat platiti mai mult pentru un laptop, cu atat acesta va fi mai bun. De asemenea, este recomandat sa tintiti un brand binecunscut, care sa ofere calitate inalta si suport tehnic in cazul eventualelor neplaceri.

Apoi, ultima piesa a puzzle-ului este de unde cumparati laptopul. Ati putea plati mai mult pentru a-l cumpara de la un retailer cunoscut la nivel national, insa platiti, in acelasi timp, si pentru linistea dumneavoastra, stiind ca daca ceva nu merge bine, aveti unde sa-l returnati. Toti acesti factori sunt extrem de importanti atunci cand cumparati un laptop refurbished.

Ce trebuie sa stiti despre laptopurile refurbished
Achizitionarea unui laptop refurbished va va permite sa obtineti specificatii mai bune la acelasi pret. Sau, mai degraba, veti putea obtine un laptop mai bun decat ati obtine, pentru acelasi pret, de la un laptop nou. Insa, exista cateva lucruri de care trebuie sa fiti constienti.

Din pacate, nu exista nicio definitie oficiala a termenului „refurbished”, ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti intuitia la dumneavoastra. Intr-adevar, asteptati-va sa vedeti variatii ale termenului atunci cand va plimbati prin magazin. „Refurbished”, „refabricat”, „reconditionat”… le-am vazut pe toate. Toate acestea inseamna, in esenta, acelasi lucru, insa unele laptopuri sunt mai reconditionate decat altele.

In general vorbind, trebuie sa va asteptati ca un laptop care poarta o astfel de caracteristica sa fie curatat, reinstalat si inspectat, astfel incat sa se stie ca acesta este intr-o stare buna de functionare. In cele din urma, pana nu puneti mana pe un laptop refurbished nu veti fi in stare sa stiti cat de reconditionat este, insa exista cateva lucruri pe care le puteti face inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv.

Inainte de a cumpara
Practic, ar trebui sa notati toate asteptarile dumneavoastra. Detaliile specificatiilor ar trebui notate, insa trebuie sa va ganditi si la conditia laptopului.

0 Shares
You May Also Like