Aspecte de urmarit in alegerea unei pompe submersibile

0 Shares
0
0
0

Alimentarea unei gospodarii, respectiv a unei locuinte cu apa, reprezinta o misiune dificil de indeplinit atunci cand la indemana proprietarului nu exista o solutie pe masura nevoilor.

In fapt, piata abunda la ora actuala in modele de pompe submersibile – dispozitivele care reprezinta raspunsul la aceasta necesitate. Daca te afli in situatia de a avea nevoie de una noua, atunci trebuie sa stii la ce sa te raportezi pentru a bifa alegerea corecta.

Este necesar sa tii cont de niste criterii, ce iti vor garanta atat durabiliatea produsului, cat si o functionare impecabila a acestuia.

Desigur ca va conta si modul in care o vei intrebuinta, in ceea ce priveste durata ei de viata. Insa legat de asta vei avea la dispozitie manualul de utilizare dupa care te vei putea ghida pentru a nu afecta in vreun fel functionarea pompei.

Aspecte de avut in vedere in alegerea unei pompe submersibile

In alegerea modelului potrivit de pompa submersibila vei tine cont de nevoile tale. Astfel, orienteaza-te in alegerea ei dupa:

  • Nivelul de puritate al apei

Prin raportarea la gradul de puritate al lichidului extras, vei avea de ales intre un model pentru apa curata sau unul pentru apa murdara. Pentru ca ai nevoie de pompa in locuinta, vei merge pe prima varianta.

Ai in vedere, legat de cel de-al doilea model ca functioneaza numai acolo unde exista impuritati in apa pentru ca e echipa special pentru a nu permite acestora sa patrunda in zona motorului. In nici un caz sa nu folosesti pompa pentru apa curata in locul celeilalte pentru ca se va deteriora si strica foarte repede.

  • Debitul de refulare

De asemenea o caracteristica foarte importanta in alegerea unei pompe submersibile potrivita se refera la debitul de refulare al acesteia. In functie de cantitatea de apa necesara si de suprafata locuintei, vei alegere si acest aspect. In fapt debitul de regulare se refera tocmai la asta – la cantitatea de apa care va ajunge in locul de consum.

In conditiile in care este vorba despre o casa mica, atunci va fi necesara o cantitate redusa de apa. Recomandarea mea in acest sens este de a miza pe o pompa submersibila cu debitul intre 1000 si 2000 l/h.

Acolo unde casa este mai mare, deci necesarul de apa crescut, recomandarea este de a cumpara un model cu debitul de peste 2000 l/h.

Depinde acesta de o serie de factori – de numarul de consumatori, de apa necesara fiecaruia, de numarul de bai, de frecventa cu care spala masina de spalat rufe, cea de vase si asa mai departe. Cand, spre exemplu, exista toate dotarile necesare, iar in locuinta exista 2 bai, pompa trebuie sa aiba un debit de peste 2500 l/h.

  • Inaltimea de refulare

Un detaliu important de avut in vedere vizavi de acest aspect se refera la adancimea putului. Raportarea la acesta este necesara pentru a lua decizia potrivita in alegerea unei pompe potrivite.

Iata care sunt cateva dintre aspectele esentiale de urmarit vizavi de o asemenea achizitie. Raporteaza-te la ele si vei vedea ca modelul bifat va raspunde in totalitate cerintelor tale.

0 Shares
You May Also Like