Avantaje-si-dezavantaje-ale-huselor-de-telefon

Avantaje si dezavantaje ale huselor de telefon

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile de ultima generatie sunt tot mai performante, dar in acelasi timp sunt mult sensibile la socuri sau zgarieturi. Avem tendinta sa le manevram cu atentie, apoi sa le curatam si abia in cele din urma ne gandim sa le protejam impotriva socurilor cu ajutorul unui bumper sau al unei carcase.

Pe piata se gasesc numeroase modele de huse de telefoane mobile. Acestea vin in culori si mai ales in designuri diferite pentru a putea multumi pe oricine indiferent de gusturile si totodata personalitatea fiecaruia. Majoritatea dintre noi aleg aceste huse pentru telefon in functie de aspect, dar nu tinem intotdeauna cont de ce necesitati de protectie avem pentru acesta.

Carcasele de plastic au de regula numeroase avantaje: sunt ieftine ca pret, sunt usor de curatat, protejeaza telefonul de zgarieturi, praf, si alte daune, de obicei vin intr-o larga varietate de modele, teme sau culori.

Aceste carcase de plastic au si numeroase aspecte negative: in primul rand, acest plastic este unul extrem de dur, dar se zgarie usor, iar la primul soc se crapa rapid, foliile de silicon sunt foarte maleabile, usor de intretinut si curatat, avand anti-aderente si conferind avantajul unei senzatii fine in cazul atingerii.

Marile dezavantaje ale foliilor de silicon: spre deosebire de carcasele plasticate, cele din silicon sunt foarte grele si totodata au un volum mult mai mare, existand variante putine de ultraslim, ultrasubtiri. Foliile acestea nu ofera diverse modele, spre deosebire de carcasele din plastic. Nu ofera culori variate sau modele personalizate. Aceste folii isi pierd in timp forma detinuta.

Carcasele realizate din poliuretan termoplastic (TPU) reprezinta un material folosit in multe ramuri industriale. Are rezistenta deosebita la temperaturi foarte scazute. Avantajele acestor huse il reprezinta mix-ul intre plastic dur si silicon, acesta conferindu-le duritate pentru rezistenta la impacturi dar totodata si multa flexibilitate.

Acest TPU rezista la fel de strans pana la trei ani de folosire, spre deosebire de silicon care nu mai ramane fix dupa o perioada. Dezavantaje: exista o acuta lipsa de modele si culori, protectia este destul de buna dar nu este perfecta.

Husele realizate din piele ecologica sunt foarte apreciate de utilizatorii de telefoane LG si nu numai. Pielea ecologica reprezinta o piele sintetica foarte asemanatoare cu cea naturala, acest tip de piele fiind biodegradabil.

Totusi pielea ecologica poate fi degradata de factori biologici, ca de exemplu, microorganismele. Aceste huse au cateva avantaje importante: se remarca prin eleganta si simplitate, sunt mai bussines, protectia este deosebit de buna. Sunt si cateva dezavantaje ale acestor huse: o acuta lipsa a diversitatii culorilor si modelelor, sunt extrem de greu de intretinut.

Huse LG indiferent din ce material sunt realizate reprezinta protectia ideala pentru acest model de telefon. Nu se poate spune ca exista un material perfect pentru a realiza o husa pentru LG. La fel nu putem spune ca un material este mult mai bun sau ca altul este mai slab calitativ, ci va trebui sa incercam prin orice fel de masura sa protejam smartphone-ul. Fara aceasta protectie, telefonul LG ar avea numeroase probleme de protectie.

0 Shares
You May Also Like