Care este usa potrivita pentru casa noastra?

0 Shares
0
0
0

Usile sunt, dupa spatiul unde se folosesc: usi de exterior si usi de interior.

Usile de exterior sunt confectionate in general metal sau o combinatie de materiale, iar cele din interior sunt, de obicei, din lemn sau de termopan.

Usile din lemn cele mai intalnite in apartamente si case sunt usi din lemn masiv sau din prefabricate.

Cum alegem usa potrivita?

Datorita faptului ca pe piata exista o sumedenie de tipuri de usi, alegerea usii reprezinta un lucru destul de greu,in primul rand trebuie avut in vedere ca usa sa incapa in golul unde avem nevoie sa o montam.

Atat usile de exterior,cat si usile de interior vin cu avantaje si dezavantaje, de aceea decizia alegerii unui tip de usa trebuie sa fie bine argumentata, mai ales ca usile nu se schimba foarte des, o usa fiind o investitie pe foarte multi ani.

Usile din lemn masiv sunt, asa cum le spune denumirea, realizate dintr-o bucata intreaga de lemn. Stejarul este foarte folosit la fabricarea acestui tip de usi.

Trebuie sa stii ca usile din lemn masiv se pot slefui si la exterior,acest fapt dandu-i un aspect foarte frumos.Aceste usi din lemn masiv,intr-adevar vin cu o serie de avantaje,dar au si un dezavantaj,sunt foarte grele.

Cand vorbim despre o usa exterioara, acest aspect al barierei termice si fonice pe care ea o ofera este extrem de important.

Pentru mentinerea caldurii in interior si reducerea nivelului de zgomot din afara, este necesar ca usa sa fie facuta bine si, de asemenea, montata cum trebuie.

Este recomandata o usa din lemn masiv?

Usile din lemn masiv ofera o protectie buna impotriva frigului si a zgomotelor.

Recomandarea ar fi ca sa apelazi la o firma specializata pentru montarea acestor usi din lemn masiv, astfel evitandu-se ca usile sa nu mucegaiasca  pe interior si nu va permite ca, in timp, marginile tocului sau chiar ale ei sa se deterioreze rapid.

Ele pot fi chiar si neslefuite, si tot imprima spatiului unde sunt folosite, o valoare in plus,oricum le-ai privi,usile din lemn masiv arata foarte bine.

Usile din lemn masiv sunt mai scumpe decat usile din materiale prefabricate, desi pentru a realiza o usa din prefabricate, un producator munceste mai mult.

 De unde vine, asadar, aceasta diferenta de pret?

Datorita lemnului folosit si cantitatii de lemn. Este greu sa gasesti o bucata intreaga de copac din care sa faci o usa, de aceea, usile din lemn masiv sunt mai scumpe.

Daca o usa din lemn masiv are nevoie poate de un copac intreg pentru a fi fabricata, o usa din prefabricate foloseste tot ceea ce ramane in urma procesului de fabricare a unei usi din lemn masiv: ramurele, crengute, noduri, orice bucatica de lemn care se poate utiliza, si, in plus, poate folosi bucati de lemn de la copaci diferiti.

Dupa cum este de asteptat, usile din prefabricate sunt alternativa “environmentally friendly”.

Cu aceste informatii si cu intrebarile pregatite, sfatul este sa vizitezi un showroom unde sa vezi cele mai noi usi si sa iei decizia de cumparare in conformitate cu dorintele si bugetul tau.

Si apeleaza intotdeauna la profesionisti pentru montajul usilor, ca si pentru rezolvarea diverselor situatii neprevazute, atunci cand acestea apar, daca apar.

0 Shares
You May Also Like