Cat de simplu este sa alegi o lenjerie de pat?

Cat de simplu este sa alegi o lenjerie de pat?

0 Shares
0
0
0

Desi foarte multe femei considera ca alegerea unei lenjerii de pat nu este o misiune foarte grea, cu siguranta este, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea si de ce.

In primul rand, doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unui astfel de accesoriu pentru pat, trebuie sa tina cont de mai multe detalii importante, pentru ca alegerea lor sa fie una perfecta intr-un final.

Calitatea materialului din care este confectionata lenjeria conteaza foarte mult, iar aici trebuie precizat ca se pot gasi lenjerii de pat confectionate din materiale naturale precum inul, matasea sau bumbacul, dar se pot gasi si lenjerii de pat confectionate din materiale sintetice.

Cele mai bune din punct de vedere calitativ insa sunt lenjeriile de pat confectionate din materiale naturale, iar aici putem spune ca bumbacul este cel mai bun si cel mai cautat material.

In ceea ce priveste bumbacul trebuie precizat ca acesta este de mai multe tipuri, iar aici discutam despre bumbacul pur 100%, bumbac Damasc, bumbac egiptean, sau bumbac satinat. In ceea ce priveste acest material satinat, trebuie precizat ca el este bumbac combinat cu stinul si este un material foarte placut la atingere.

Dupa ce stabilesc materialul din care isi doresc lenjeria pentru pat, cu siguranta doamnele si domnisoarele trebuie sa tina cont si de dimensiunile patului. Ele trebuie sa stie ca de exemplu cearceaful, trebuie sa fie cu aproape 30 – 40 de centimetri mai lat si mai lung decat salteaua, pentru a putea fi fixat sub aceasta.

In ceea ce priveste fetele de perna, trebuie precizat ca acestea pot avea forma dreptunghiulara si dimensiuni de 50 x 70 de centimetri, sau forma patrata si dimensiuni de 60 x 60 de centimetri.

Tipul cearceafului conteaza deasemenea foarte mult. Se poate opta pentru cearceaf clasic, insa se poate alege in prezent si varianta cearceafului cu elastic. Acest tip ce cearceaf imbraca usor salteaua si nu aluneca atat de usor precum cearceaful clasic de pe pat.

Un alt mare avantaj pe care il are acest tip de cearceaf cu elastic este acela ca ajuta la aranjarea mult mai rapida si mult mai usoara a patului in fiecare dimineata.

Culoarea lenjeriei de pat conteaza deasemenea foarte mult. De preferat ar fi ca lenjeria sa fie intr-o culoare care sa se potriveasca perfect atat cu covorul cat si cu perdelele si draperiile din dormitor, si chiar si cu culoarea peretilor. In acest fel, dormitorul va arata superb.

Femeile care se afla in cautarea unei lenjerii pentru pat, nu trebuie sa aleaga lenjeria pana cand nu analizeaza si pretul acesteia. Exista lenjerii de pat scumpe si lenjerii de pat ieftine, si de multe ori diferenta de calitate nu exista. De aceea, este important ca femeile sa se uite bine la pret inainte de a face o alegere.

Asadar, acestea sunt cateva detalii in functie de care ar trebui sa isi aleaga fiecare femeie lenjeria de pat. Fireste, doamnele si domnisoarele trebuie sa tina cont si de gusturile proprii.

0 Shares
You May Also Like