Ce-ai-de-facut-daca-nu-ti-se-incarca-telefonul

Ce ai de facut daca nu ti se incarca telefonul?

0 Shares
0
0
0

Fiecare utilizator de smarphone, in momentul in care si-a ales dispozitivul, sau are de gand sa isi cumpere un altul nou, va cauta cele mai bune si cele mai performante modele existente pe piata, deoarece nu isi doreste sa aiba un telefon care sa se blocheze, sa se restarteze in timpul utilizarii sau sa sufere alte defectiuni.

Se stie si faptul ca telefoanele mobile inteligente pe care le gasim in zilele noastre sunt foarte sensibile, iar din acest motiv, ar trebui ales un model al unei firme de top, pentru ca si asa exista riscul sa alegi un dispozitiv care se poate defecta destul de rapid.

In cazul in care alegi un model al unei firme necunoscute, atunci nu ar mai trebui sa te mire faptul ca acesta la scurt timp dupa ce l-ai cumparat, incepe sa functioneze din ce in ce mai greu, se blocheaza, sau in cel mai rau se defecteaza.

Alegerea unui astfel de telefon te poate costa destul de scump, pentru ca in cazul in care trebuie sa platesti costul unei eventuale reparatii, vei plati reparatia, plus pretul telefonului, iar cu acesti bani iti poti gasi un model mai performant.

Si totusi, cele mai frecvente probleme intalnite la un smartphone dupa cum am spus si mai sus sunt acelea in care dispozitivul se blocheaza, isi da singur restart, sau se defecteaza pur si simplu, fara sa ii faci ceva anume.

Ei bine, sunt situatii in care telefonul nu intampina o astfel de problema, insa nu se mai incarca. Cu siguranta te vei intreba ce ai de facut intr-o astfel de situatie.

In primul rand trebuie sa incerci sa tii telefonul la o priza de perete si nu la un incarcator usb, pentru ca anumite calculatoare dezactiveaza incarcarea prin porturile usb, din motivul de a conserva energia, iar astfel telefonul nu se va incarca.

Un alt pas care trebuie facut este acela de a incerca incarcarea dispozitivului cu un alt incarcator telefon, care sa fie compatibil. Asta doar in cazul in care incerci sa incarci dispozitivul folosind incarcatorul original al acestuia, iar incarcarea nu are rezultat.

Deasemenea, mai intai de toate ar fi bine sa te asiguri de faptul ca incarcatorul si cablul sunt intr-o stare perfecta. Daca acestea nu sunt intr-o stare buna, ci mai degraba sunt deteriorate, atunci s-ar putea ca acesta sa fie motivul pentru care telefonul nu se incarca.

Ideal ar fi sa verifici si daca portul de incarcare al dispozitivului este perfect, adica sa nu aiba vreun pin deteriorat. In cazul in care acolo se regasesc scame sau praf, acestea trebuiesc indepartate.

Ei bine, in cazul in care incerci toti acesti pasi, insa fara rezultat, cel mai bine ar fi sa iti duci dispozitivul la un service gsm, unde va fi analizat de catre specialisti, iar mai apoi daca vei fi de acord, acesta va fi reparat.

In cazul in care telefonul este inca in garantie, atunci ar fi bine sa il duci la magazinul de unde l-ai cumparat, pentru a fi reparat, pe baza certificatului de garantie. In acest fel, nu va trebui sa suporti costurile reparatiei.

0 Shares
You May Also Like