Ce facem daca avem nevoie de repatriere din Italia?

Ce facem daca avem nevoie de repatriere din Italia?

0 Shares
0
0
0

In acest articol va prezentam totul despre repatriere decedati Italia si informatii despre cum sa procedati daca trebuie sa raportati moartea unui membru al familiei in Italia. De asemenea, aveti informatii despre repatrierea ramasitelor pentru inmormantare sau incinerare in afara Italiei .

Decesele trebuie inregistrate in termen de sapte zile la oficiul de stare civila (Ufficio di Stato Civile) al localitatii unde a avut loc. Inregistrarea este valabila pentru toata lumea, indiferent de nationalitate si daca sunt rezidenti sau vizitatori.

In caz de deces, toate partile interesate trebuie sa fie informate. Daca un deces are loc intr-un spital, medicul curant completeaza un certificat care indica cauza mortii (constatazione della morte). Ar trebui sa se faca mai multe copii ale acestui document, pentru ca este cerut de banci si de alte institutii.

Daca se produce o moarte la domiciliu, trebuie chemat medicul de familie sau medicul de garda local. Daca exista circumstante suspecte, polizia mortuaria trebuie informata (apel: 113). Ei vor organiza un examen post mortem / autopsie. In mod obisnuit, tot ei inregistreaza moartea.

In cazul decesului unui strain in Italia, consulatul sau ambasada cetateanului decedat poate fi contactata pentru informatii suplimentare. Desi nu toate nationalitatile trebuie sa inregistreze o moarte in Italia, un consulat sau o ambasada poate fi o sursa buna de consiliere si sprijin.

In cazul in care decedatul a fost un turist care viziteaza Italia cu un operator de turism sau un grup, trebuie sa fie contactat reprezentantul turului. Acestea ar trebui sa contacteze compania de asigurari care va prelua multe dintre aceste indatoriri.

Familia unui turist fara asigurare de calatorie va trebui sa acopere toate cheltuielile.

Oricine poate fi ingropat in Italia, inclusiv strainii. Ingroparea este afectata de legile locale. Prima referinta ar trebui sa fie comuna / municipio (primaria) locala. O casa funerara va fi, de asemenea, in masura sa consilieze.

Optiunile de inmormantare includ:

Morminte familiale: acestea sunt in cimitir, dar pot fi costisitoare, acestea sunt blocuri stratificate de morminte de marmura si sunt inchiriate pentru o anumita perioada de timp pentru fiecare membru al familiei
Mormintele individuale: (placeo) sunt blocuri stratificate de morminte de marmura; Terenul sau “cutia” poate fi inchiriata intre 10 si 50 de ani, dupa care leasingul poate fi reinnoit
Spatiile de inmormantare comune: (campo comune) sunt gratuite, dar nu sunt considerate foarte demne, deoarece ramasitele sunt exhumate dupa doar zece ani
Crematia devine din ce in ce mai populara si este platita de municipalitatea locala. Retineti, in Italia nu exista multe crematorii. In cazul in care decedatul nu a solicitat o incinerare, familia trebuie sa depuna o cerere oficiala prin intermediul unui notar la registratura.

Intoarcerea decedatului in tara sa de origine necesita ajutorul Ambasadei sau Consulatului local. Oficialii consulari pot ajuta in a face ca ramasitele sa fie returnate.

Durata de timp necesara pentru repatrierea ramasitelor poate varia foarte mult si este determinata de o serie de factori, inclusiv de cauza si localizarea mortii. Cand moartea este rezultatul unor cauze naturale, ramasitele sunt repatriate mai repede decat in cazul in care moartea a survenit ca urmare a unei sinucideri, a unui accident sau a unei infractiuni.

 

0 Shares
You May Also Like