Ce trebuie sa stii cand alegi un avocat

Ce trebuie sa stii cand alegi un avocat?

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care vreodata trebuie sa dai socoteala in fata legii, cu siguranta trebuie sa stii sa iti alegi cel mai bun avocat, astfel incat sa ai castig de cauza fara nici o problema in fata legii.

Trebuie precizat faptul ca mai intai de toate trebuie sa iti alegi un avocat care isi exercita legal profesia.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, avocatul pe care urmeaza sa il angajezi pentru a te reprezenta in fata legii, trebuie sa faca parte din baroul judetean care face parte la randul sau din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

Mai apoi, va trebui sa te asiguri de faptul ca alegi avocatul potrivit. In functie de procesul pe care il ai, poti alege un avocat consultanta, poti alege un avocat fiscal, un avocat comercial, sau orice alt tip de avocat.

Avocatii sunt specializati intr-unul sau mai multe domenii de activitate, asa ca tu va trebui sa alegi un avocat care sa fie specializat in domeniul care te intereseaza.

Pentru a alege un avocat, ar fi bine sa te interesezi putin fie pe la cunostinte, fie in mediul online, referitor la avocatii din zona in care locuiesti, pentru ca ar fi indicat sa alegi un avocat din baroul local.

Legea avocaturii le permite avocatilor sa isi exercite profesia oriunde in tara, in fata oricarei instante mai putin in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sau in fata Curtii Constitutionale (unde un avocat pentru a putea sa isi desfasoare activitatea trebuie sa aiba cel putin 5 ani de vechime de la definitivare).

Ideal ar fi insa sa alegi un avocat din baroul local pentru ca in acest fel nu vei mai avea de platit transportul, cazarea si chiar si diurna acestuia, in conditiile in care el te va reprezenta intr-un proces care se desfasoara intr-un alt judet.

Sa zicem ca trebuie sa fii aparat in fata instantei intr-un proces care se desfasoara la Cluj Napoca, iar tu locuiesti in Bucuresti.

Atunci cu siguranta ar fi indicat sa cauti cei mai buni avocati din Cluj Napoca in domeniul in care ai proces, pentru a fi reprezentat, decat sa vii insotit de avocatul tau tocmai de la Bucuresti.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti alegi avocatul este reprezentat de experienta acestuia. Ideal ar fi sa alegi un avocat care a castigat toate procesele, sau un procent de peste 90% din procesele in care acesta a fost implicat.

Este adevarat si faptul ca un avocat de succes va avea un onorariu mai mare, insa un avocat care castiga proces dupa proces, este un avocat de succes, asa ca si sansele tale de a castiga procesul in care esti implicat sunt destul de mari.

Deasemenea, va trebui sa iti indrepti atentia spre un avocat care sa fie concentrat pe cazul tau si pe munca pe care o depune, iar in acest fel, vei avea sanse mari de reusita.

Asadar, se poate observa clar ca exista o serie importanta de detalii care conteaza foarte mult in ceea ce priveste alegerea unui avocat de succes.

0 Shares
You May Also Like