Ce-trebuie-sa-stiti-despre-tehnologia-atingerii-la-un-touchscreen-Samsung

Ce trebuie sa stiti despre tehnologia atingerii la un touchscreen Samsung?

0 Shares
0
0
0

In ultimii 10 ani, evolutia industriei telefoanelor mobile a luat un avant considerabil. Daca in urma cu 10-15 ani existau persoanecare doar sperau ca vor ajunge sa detina un telefon mobil, astazi sunt numerosi utilizatori care isi doresc sa treaca de la telefonul clasic la cel cu touch.

In continuare, va voi prezenta avantajele dar si dezavantajele unui touchscreen Samsung. Panoul de control al unui dispozitiv touchscreen Samsung cuprinde un izolator, precum sticla care este invelita cu un conductor, precum oxidul de staniu si indiu.

Ca si corpul uman care este un bun conductor electric, atingand suprafata de lucru al unui Samsung cu touchscreen, se produce o deformare a invelisului electrostatic a ecranului. Locatia atingerii este trimisa pentru a fi procesata catre controler.

In comparatie cu touchscreenurile rezistente, acestea nu pot folosi capacitati tactile ridicate ca de exemplu materialele izolatorii. Un alt mare dezavantaj pe care il prezinta ecranul tactil afecteaza modul de utilizare, spre exemplu un smartphone sau o tableta care au de regula ecrane mari nu pot fi utilizate cand vremea este deosebit de rece.

Marele avantaj este totusi reprezentat de senzori, astfel sunt insertati senzori si aplicatii speciale care permit utilizarea ecranului tactil, atunci cand utilizatorul poarta manusi sau foloseste stilouri speciale pentru ecranele tactile. In ultimii ani Samsung creeaza ecrane tactile care sunt produse pe baza unei tehnologii numita in-cell si care se bazeaza pe eliminarea straturilor. Touchscreen Samsung incorporeaza condensatorii direct in display.

Marele avantaj al acestui tip de ecran il reprezinta reducerea distantei vizibile cu cativa milimetri intre degetul utilizatorului si ceea ce atinge acesta pe ecran, practic realizandu-se un contact mult mai direct intre continutul afisat si permiterea de atingeri. O placa paralela reprezinta practic capacitatea celor doi conductori separati de stratul izolator. Cea mai mare parte a energiei din sistem este concentrata intre cele doua placi.

Cele mai multe scurgeri de energie din afara placilor si liniile campului electric asociate acestui efect sunt numite campuri pierdute. O parte a acestei provocari de creare a unui senzor practic si cu o capacitate foarte mare este reprezentat de proiectarea unui set de urme care sunt imprimate direct in campul magnetic intr-o zona accesibila utilizatorului.

Acest lucru reprezinta un mare avantaj, deoarece utilizatorul touch-ului poate observa ceea ce se intampla cu dispozitivul sau.

Marele dezavantaj este constituit de placa comdensatoare paralela care nu este tocmai o alegere buna pentru acest model de senzor. Cand plasezi degetul langa zona campului magnetic se adauga o zona conductiva pentru capacitatea sistemului.

In aceasta tehnologie de baza, doar o mica parte a izolatorului este invelita in straturi conductoare, avantajul fiind reprezentat de un mic voltaj care este aplicat pe strat si din care rezulta un camp magnetic uniform.

Aceasta tehnologie a capacitatii de atingere proiectata reprezinta o varietate de capacitati ale tehnologiei atingerii. Astfel un alt mare avantaj il reprezinta faptul ca practic toate ecranele tactile Samsung sunt facute dintr-o matrita de siruri de material conductor. Orice utilizator apreciaza tehnologia atingerii.

0 Shares
You May Also Like