Cum alegem canapeaua perfecta pentru casa?

Cum alegem canapeaua perfecta pentru casa?

0 Shares
0
0
0

Va prezentam mai multe criterii de care este bine sa tineti cont in momentul in care va alegeti canapelele pentru casa. Dupa dimensiune, care este cel mai important criteriu, cel de al doilea este reprezentat de tapiterie.

Cand spunem tapiterii ne gandim in mod evident la modele si la texturi si de asemenea si la culori. Toate acestea sunt elemente extrem de importante pe care ar fi bine sa le luam in calcul. De asemenea si materialele care imbraca tapiteriile sunt foarte importante si este recomandat sa le alegem fiind perfect constienti de tot ceea ce poate sa faca fiecare material.

Le vom lua pe rand si va vom explica cum trebuie sa priviti lucrurile pentru ca la final sa aveti exact canapeaua pe care o vreti pentru casa.

In sensul acesta vom incepe prin a sublinia faptul ca fiecare camera ar trebui sa aiba un decor dominant care sa fie in armonie in intreaga locuinta. Ne referim aici desigur la stil. Stilul trebuie sa fie acelasi peste tot in casa si mai exact ca sa exemplificam nu este recomandat sa aveti o camera in stil eclectic, alta in stil art deco, alta minimalista si eventual holul baroc. Veti crea impresia unei sorcove mari si ciufulite.

Deci primul lucru avem un stil pentru toata casa. Ulterior fiecare camera poate avea o schema cromatica diferita si in sensul acesta se recomanda sa nu aveti toate camerele identice din punct de vedere cromatic pentru ca veti avea o atmosfera atat de monotona si de plictisitoare incat in curand va veti pierde toti musafirii.

Prin urmare aveti definite schemele cromatice si tapiteriile trebuie sa fie in ton cu ele. Este evident ca daca aveti o camera de exemplu verde, ar fi foarte urat sa puneti in ea o canapea roz printre elemente decorative maro.

Va arata ciudat si prin urmare nu se recomanda. Puteti apela la decoruri ton pe ton si sa folositi in sensul acesta culori complementare sau puteti apela si la o schema cromatica bazata pe mai multe nuante ale aceleiasi culor si in care sa introduceti si o culoare care sa rupa cumva monotonia acestor nuante atat de prietene.

Este important sa stiti si cum sa alegeti materialele. De exempl, daca tapiteria va fi pusa in sufragerie, unde doarme si catelul, si acesta doarme de obicei pe ea atunci va recomandam sa apelati la materiale textile care sa nu tina parul, pentru ca va va fi mult mai usor sa le curatati.

O alta idee in sensul acesta este sa nu alegeti tapiterii din piele pentru ca vor fi distruse rapid. Este adevarat, parul nu sta pe piele dar nici gherutele nu ar trebui sa stea pentru ca vor distruge pielea. In plus aceste materiale textile sunt si mult mai usor de curatat si se potrivesc de minune si atunci cand aveti copii mici care au tendinta sa pateze tot ce le iese in cale.

Daca decorul din incapere este unul sobru probabil ca cele mai bune tapiterii sunt din piele sau din stofa, catifea sau alte materiale pretioase.

0 Shares
You May Also Like