Cum-alegi-corect-placile-ceramice-pentru-pardoseala

Cum alegi corect placile ceramice pentru pardoseala ?

0 Shares
0
0
0

Azi vreau sa te invat cum sa faci cele mai inteligente alegeri cu privire la pardoseala din ceramica .

Inainte de asta vreau sa iti prezint www.epinvest.ro, o companie specializata in comercializarea de aspiratoare profesionale , scule electrice profesionale si de mesterit , si multe alte utilaje si echipamente de cea mai buna calitate .

Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum Epinvest.ro .

Gresia ocupa un loc foarte important in procesul de amenajare a locuintei dat fiind faptul ca poate contura cu succes personalitatea casei tale . Inainte de a achizitiona placile de gresie este foarte important sa fii la curent cu tendintele momentului in domeniu .

Anul 2014 este dominat de trei directii :

• Tot ce straluceste , insa cu masura . Gresia cu insertii aurii sau de cristal , care pun in valoare un stil baroc , este la mare cautare in 2014 . Desigur , gresia de acest fel este de bun gust atat timp cat este utilizata cu masura .
• Traditional reinventat . Gresia cu aspect rustic a fost in tendinte si in 2013 , si iata ca se pastreza si in 2014 . Galbenul este culoarea vedeta in 2014 , insa si verdele smarald este la loc de cinste in topul culorilor vedeta ale momentului .
• Aspect natural de lemn . Gresia cu aspect de lemn pune in valoare un design proaspat , natural , si este din ce in ce mai populara in baie dar si pe terase . In ceea ce priveste nuantele de lemn , sunt preferate cele deschise si medii .
Cum alegi placile ceramice pentru a pune in valoare un stil anume ? Poti opta pentru un stil clasic , un stil modern , un stil avangardist sau un stil high tech .

Stilul clasic este pus in valoare de placile ceramice cu suprafata neteda , mata sau lucioasa , fie in culori calde ( gri , beige , maron deschis ) fie in culori pastelate . Placile marmorate sunt din nou in tendinte .

De cealalta parte , stilul modern presupune asortarea placilor ceramice cu restul decoratiunilor si cu mobilierul din incapere . Poti opta pentru culori puternice , decoruri florale , forme geometrice sau anumite texturi in relief .

Cei mai nonconformisti pot sa dea frau liber imaginatiei , alegand modele avangardiste ce le pun in valoare personalitatea . Cat despre stilul high tech , acesta presupune utilizarea unor placi de ceramice in culori reci cu decoruri inguste , fie cu design liniar fie cu striatiuni in relief .

Trebuie precizat faptul ca gresia nu indeplineste numai un rol decorativ ci si un rol functional foarte bine definit . Placile de ceramice utilizate pe post de pardoseala sunt foarte usor de intretinut in special datorita faptului ca nu acapareaza praf sau alte impuritati , sunt non toxice si antialergice , sunt extrem de igienice si foarte rezistente la umiditate si uzura .

Ce trebuie sa ai in vedere la achizitia placilor ceramice pentru suprafete intens circulate sau pentru exterior ? Caracteristicile tehnice ( rezistenta la alunecare , patare sau inghet ) ale placilor ceramice sunt caracteristicile care iti indica unde pot fi acestea utilizate .

Magazinele de profil pun la dispozitia clientilor personal calificat care poate sa ofere informatii cu privire la aceste caracteristici tehnice .
Coeficientul PEI ( Porcelain Enamel Institute ) este cel care indica rezistenta la trafic intens ( abraziune ) a placilor de ceramica . Asadar , acesta este principalul element care trebuie luat in calcul la achizitia placilor ceramice pentru o pardoseala intens circulata .

De pilda , pentru exterior sunt recomandate placile portelanate fara glazura , acestea avand o capacitate de absorbtie a apei foarte mica , de sub 0,5% . De cealalta parte , pentru piscine si locuri cu un coeficient de umiditate foarte ridicat sunt recomandate placile antialunecare , cu suprafata mata , neglazurata .

0 Shares
You May Also Like