Cum-sa-iti-mentii-geanta-de-piele-ca-noua

Cum sa iti mentii geanta de piele ca noua?

0 Shares
0
0
0

Pielea este materialul clasic folosit din cele mai vechi timpuri pana in prezent, fiind folosita de la genti piele barbati, in care vanatorii puneau vanatul pana la cele in care azi ne punem tabletele si smartphone-urile.

Gentile de piele pot fi elegante, dar cu timpul frumusetea lor este stirbita de catre grasime si mizerie.  De aceea curatarea periodica este indicata pentru a ii reinprospetii aspectul si prelungi durata de viata. Urmand aceste sfaturi, geanta ta va arata minunat mult timp.

Pentru a curata o geanta de piele:

1)    Verifica eticheta pentru indicatiile si sugestiile producatorului privind curatarea si urmeaza-le intotdeauna. Goleste geanta de toate obiectele
2)    Vei avea nevoie: de o carpa moale de curatat, sapun pentru fata sau corp (precum Dove sau Neurtrogena), apa distilata (apa de la robinet poate contine clor si alte substante ce pot afecta suprafata pielii), un bol, apa calda, un burete, un prosop uscat, un balsam sau protector pentru piele pe baza de apa (se gaseste in majoritatea magazinelor de piele sau mobila)
3)    Curata interiorul gentii cu materialul moale (uscat). Amesteca cateva picaturi de sapun lichid cu doua cani de apa distilata. Sterge suprafata pielii cu materialul, usuca cu prosopul uscat, iar apoi trateaza pielea cu balsamul comform instructiunilor de pe ambalaj

Pentru a scoate pete de pe o geanta de piele:

1)    Intotdeauna testeaza pe o portiune greu vizibila pentru a te asigura ca nu decolorezi pielea
2)    Pentru a scoate pete de cerneala: inmoaie un betisor de bumbac in spirt incolor si freaca viguros. Usuca cu un uscator setat pe treapta cea mai joasa.
3)    Pentru a indeparta petele inchise la culoare (mancare, sange, etc): Prepara o pasta dintr-o parte crema de tartar cu o parte zeama de lamaie. Aplica pasta si lasa-o 10 minute. Inlatura pasta cu o carpa umeda si sapun hidratant precum am prezentat anterior. Sterge cu un prosop uscat.
4)    Pete de grasime: Sterge-le pur si simplu de pe piele cu o carpa uscata. Nu aplica apa pe petele de grasime.
Sfaturi aditionale:
•    Nu iti lasa geanta de piele in soare pentru ca astfel pielea se va usca si se va decolora sau se va crapa
•    Daca folosesti un burete pentru a iti curata granta de piele, opteaza pentru unul natural (necolorat), deoarece vopseaua s-ar putea sa se ia de pe burete
•    Nu iti expune geanta de piele la umiditate excesiva sau la apa.
•    Evita sa folosesti substante de curatat agresive(pe baza de amoniac sau inalbitor) sau abrazive pe geanta ta de piele, acestea putand decolora.
•    Niciodata nu folosi uleiuri pe piele, oja sau orice alte substante ceruite sau siliconate (incluzand multe produse pentru ingrijirea masinii) pe geanta ta de piele deoarece acestea vor dauna pielii, facand-o „lipicioasa”
•    Pentru a ingriji pielea poti folosi un amestec dintr-o parte otet alb distilat cu doua parti ulei de in. Se amesteca bine si se aplica pe piele in miscarii circulare. Se lasa 10 minute, apoi se lustruieste cu o carpa moale. Apoi procesul se repeta.
•    Nu folosi niciodata servetele umede pentru bebelusi sau alta substanta de curatare alcalina pe geanta ta de piele, deoarece va ii indeparta luciul ei

0 Shares
You May Also Like