Cum sa te bucuri mai mult de casa ta cu ajutorul automatizarii locuintei?

Cum sa te bucuri mai mult de casa ta cu ajutorul automatizarii locuintei?

0 Shares
0
0
0

Automatizarea casei este identica cu casa conectata. E acelasi lucru. In cele din urma, scopul acesteia este simplu. Smart home se realizeaza prin intermediul conexiunii la internet, pentru a putea controla si pilota de la distanta anumite obiecte din casa ta.

Printre cele mai obisnuite obiecte de automatizare a locuintelor, gasesti sisteme de securitate, sisteme de confort, cum ar fi iluminatul, termostatul, senzorul de inundatie, prize inteligente sau detector de fum, precum si sistemele de consum.

De fapt, ideea de automatizare a casei este simpla. Scopul este sa poti conecta si controla de la distanta tot ce se afla intr-o casa.

Care este scopul automatizarii caselor?

A avea o casa conectata este extraordinar. Trebuie sa recunoasti ca a veni acasa si a te relaxa in camera de zi este un adevarat deliciu. Automatizarea casei face viata de zi cu zi mai usoara prin automatizarea sarcinilor plictisitoare sau repetitive prin intermediul rutinelor. Scopul automatizarii locuintei tale este sa te ajute sa:

Fii mai relaxat cand casa functioneaza singura

Confortul este, asadar, primul avantaj incontestabil al automatizarii casei. De exemplu, robotii de uz casnic care aspira si sterg, masinile de cafea in retea, unitatile de aer conditionat controlate de la distanta sau ventilatoarele ofera mai mult confort.

Controlul luminii prin comanda vocala ofera, de asemenea, multa comoditate. In cele din urma, datorita prizelor inteligente, daca nu doresti sa cumperi un dispozitiv nou, poti actualiza aproape orice aparat de uz casnic cu aceste prize WiFi despre care poti afla mai multe informatii pe noul site Salus Controls Romania.

Fii mai eco-responsabil si sa consumi mai putina energie

Cu un control inteligent al iluminatului si incalzirii, posibilitatea de a economisi energie prin reteaua inteligenta este foarte atractiva. De exemplu, termostatele fara fir sau incalzirea prin pardoseala raspund in mod inteligent la senzorii de mediu, cum ar fi luminozitatea, miscarea sau temperatura.

Deci, atunci cand nu este nimeni acasa, se evita incalzirea inutila a casei. Astfel, termostatul WiFi se opreste automat atunci cand nimeni nu este acasa si se incalzeste intr-un mod eficient din punct de vedere energetic imediat ce un ocupant se apropie de casa.

Prin controlul de la distanta al incalzirii prin intermediul aplicatiei, temperaturile pot fi oricand reglate in orice moment, in caz de necesitate sau schimbare spontana.

Fii acasa, chiar si fara sa fii acolo

Sa ai o locuinta conectata nu inseamna doar confort. Tot ce se intampla in casa ta poate fi controlabil. Deci, chiar si in absenta ta, pastrezi un control minim asupra casei tale. Acesta este in special cazul cu aspectul linistitor al automatizarii casei. De exemplu, in cazul unei scurgeri de apa sau inundatii, intruziune sau tentativa de spargere etc., vei fi intotdeauna informat cu privire la ceea ce se intampla in casa ta.

Concluzie

Automatizarea locuintei tale face posibila imbunatatirea confortului tau si al familiei tale, iti sporeste siguranta, reduce consumul de energie si consolideaza autonomia persoanelor cu mobilitate redusa sau a persoanelor dependente.

0 Shares
You May Also Like