Dupa cum bine stim cu totii, irigarea este deosebit de importanta pentru a creste potentialul de productia al culturilor din gradina, insa atunci cand culturile primesc apa in exces, acest lucru le poate afecta iremediabil.

Cum se alege motopompa potrivita?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, irigarea este deosebit de importanta pentru a creste potentialul de productia al culturilor din gradina, insa atunci cand culturile primesc apa in exces, acest lucru le poate afecta iremediabil.

Apa adunata in exces in zone care sunt predispuse la inundare, se poate indeparta simplu si rapid, cu ajutorul unei motopompe, un mini-utilaj despre care vom discuta in randurile urmatoare.

Motopompa este compusa dintr-un motor termic in patru timpi, dar si un cilindru racit cu aer; si actioneaza precum o pompa de apa. Motopompa este folosita pentru reducerea efortului atunci cand este necesara indepartarea surplusului de apa sau cand exista problema unui deficit de apa.

Avantajul unei motopompe este ca poate fi utilizata atat pe timp de seceta, cat si pe timp ploios. Daca ai nevoie de o asemenea unealta, iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont pentru a face alegerea cea mai buna.

  1. Apa

La momentul actual, pe piata se gasesc diferite tipuri de motopompe, care au puteri diferite si functiuni diferite, insa cel mai important criteriu in functie de care se alege o motopompa, este fara doar si poate apa.

Exista motopompe pentru apa curata, motopompe pentru apa murdara, dar si motopompe pentru apa semi-murdara, iar in functie de locul in care o folosesti si in functie de tipul apei, poti alege una dintre cele trei categorii amintite.

  1. Alimentarea motopompei

In ceea ce priveste alimentarea unei motopompe, acestea sunt de doua tipuri. Exista motopompe alimentate cu benzina, si motopompe diesel, care sunt alimentate cu motorina; insa de obicei cele mai des cumparate sunt cele pe benzina.

  1. Debit

In momentul in care trebuie sa iti alegi motopompa, in mod evident o caracteristica pe care vei dori sa o ai in vedere este debitul maxim al acesteia. Exista motopompe care au debitul mic, si care pot fi ideale in spatiile mici. Exista insa si motopompe care au un debit de peste 1000 de litri pe minut (l/m), iar acestea sunt perfecte pentru spatiile mari.

  1. Adancime

Un alt factor foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere pentru a face cea mai buna alegere, este adancimea maxima de imersiune. Cu cat motopompa este mai buna, cu atat este capabila sa extraga apa de la o adancime mai mare.

  1. Inaltime.

Inaltimea de refulare reprezinta un alt factor important de analizat in momentul alegerii unei motopompe. Aceasta inaltime poate fi cuprinsa intre 5 si 60 de metri, asa ca in functie de necesitati, trebuie sa stii care este inaltimea de refulare potrivita a unei motopompe, pentru a se incadra in cerintele tale.

La ce este utilizata motopompa?

Daca deja ti-ai indreptat atentia spre ro-unelte.ro cu scopul de a alege o motopompa, cu siguranta deja stii in ce scop vei dori sa o folosesti.

O motopompa poate fi utilizata cu succes pentu a iriga culturile pe ogoare, pentru a iriga gradinile, livezile, podgoriile sau chiar si gazonul; iar in acest caz, vei avea nevoie de o mopopompa de presiune submersibila, sau vei putea opta si pentru o motopompa de gradina.

Folosind o motopompa, apa pe care o ai colectata intr-o fantana sau intr-un put, intr-o cisterna sau intr-un bazin mare de apa, poate fi utilizata pentru a iriga.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care este necesar sa le cunosti in momentul in care ai de gand sa iti cumperi o motopompa. Cunoscandu-ti necesitatile si avand un bagaj de cunostinte despre motopompe, cu siguranta vei reusi in cele din urma sa faci cea mai potrivita alegere a mini – utilajului de pe site-ul Ro-Unelte.ro.

0 Shares
You May Also Like