Cum se repara o baterie de laptop?

Cum se repara o baterie de laptop?

0 Shares
0
0
0

Uneori nu este suficient un alimentator laptop pentru ca bateria poate fi cea vinovata de fapt de tot ceea ce se intampla. Solutia extrema este sa reparati bateria de la laptop. Ideal ar fi sa va cumparati o baterie noua si sa nu va apucati sa o reparati pe cea veche si stricata pentru ca puteti genera mai multe probleme nedorite.

De asemenea, bateria reparata nu va tine decat foarte putin si drumul va fi acelasi, rapid la un magazin de componente it unde sa va luati o baterie noua. Prin urmare nu mai pierdeti vremea si cumparati direct alta.

Cu toate ca v-am dat acest sfat, daca totusi doriti sa reparati vechea baterie noi va recomandam sa urmati pasii de mai jos pentru a putea distruge cat mai putin.

In primul rand ar trebui sa retineti ca situatia nu este una buna. Nu puteti repara o baterie asa, pur si simplu, fara a o desface. Va trebui sa si inlocuiti cate ceva in ea. De asemenea, sunt si firme care pot sa reconditioneze bateria dar rezultatul poate sa nu va fie pe plac sau costurile pot fi mari.

Producatorii sunt de cele mai multe ori contra reconditionarilor si este foarte posibil chiar sa pierdeti garantia de la laptop in cazul in care inca mai aveti o garantie. Cel mai bine ar fi sa inlocuiti bateria stricata cu o baterie noua functionala. Bateriile de la laptop sunt facute special pentru un model de laptop anume si prin urmare va trebui sa tineti cont de dimensiunile lor si de puterea pe care o au.

Exista si un mod cu ajutorul caruia puteti sa va salvati bateria si anume puteti desface vechea baterie si puteti inlocuit acumulatorii de la interior. Daca totul merge bine si reusiti sa reparati bateriile veti iesi mult mai ieftin decat daca veti cumpara o baterie noua. Va trebui sa aveti in vedere ca sunt sanse ca reparatiile sa nu fie un succes si sa gresiti timpii de reparatie sau sa ajungeti la o baterie stricata din nou.

O astfel de baterie are potentialul de a va strica laptopul. Pasii pentru a repara bateria sunt cei listati mai jos. veti avea nevoie de o surubelnita si de cutitul X-acto si vom lua ca exemplu bateriile cu 6 celule.

Descarcati complet bateriile si scoateti bateria de la laptop. Notati modelul de la baterie.

Desprindeti cu mare grija spatele de la baterie cu surubelnita. Acolo veti gasi 6 acumulatori care sunt acoperiti cu un material plastic. Notati modelul pe care il are fiecare. Modelul se afla pe plasticul respectiv.

Comandati 6 baterii noi tinand cont de modelul celor vechi. Puteti sa luati acumulatori mai puternici decat cei vechi pentru ca ei sa reziste mai mult.

Folositi cutitul si taiati masa plastica, scoateti acumulatorii insa nu ii aruncati pentru ca ei trebuie sa fie predati la centrele de recuperare. Scoateti toate firele pana cand veti ramane doar cu carcasa de la baterie goala.

Inlocuiti acumulatorii si inchideti carcasa de la baterie si puneti bateria in laptop. La final incarcati la maxim bateria.

0 Shares
You May Also Like