De cate tipuri pot sa fie paturile rabatabile?

De cate tipuri pot sa fie paturile rabatabile?

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, in momentul in care trebuie sa iti inlocuiesti vechiul pat, cea mai indicata solutie ar fi aceea de a te orienta spre un pat rabatabil, iar in continuarea acestui articol vei afla cate tipuri de paturi rabatabile se pot gasi pe piata.

De exemplu, poti sa iti indrepti atentia spre un pat rabatabil pe perete, care este si cel mai simplu model de pat rabatabil datorita faptului ca nu are mobilier alaturi, ci numai o cutie de lemn simpla in care se strange salteaua cu mecanismul de rabatare.

Vei putea sa iti indrepti atentia deasemenea si spre un pat rabatabil incorporat in mobila, mai ales in conditiile in care locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament foarte mic, si nu ai destul spatiu liber la dispozitie. Un asemenea pat poate sa fie perfect integrat intr-o mobila de living cu rafturi si dulapuri, si poate sa fie mascat de o usa normala sau de o usa culisanta, iar astfel pe timpul zilei in casa se va obtine mai mult spatiu liber.

Atunci cand vrei sa iti cumperi un pat rabatabil ai si posibilitatea de a opta pentru patul rabatabil cu canapea, atunci cand nu spatiul nu iti permite sa asezi un pat matrimonial si o sofa in camera.

Chiar si asa, vei putea sa transformi usor sufrageria in dormitor, atunci cand patul este rabatabil, pentru ca ziua vei folosi canapeaua, vei putea adauga perne si tabureti sau o masuta pentru cafea, in timp ce noaptea poti folosi patul rabatabil pentru a dormi.

Vei putea sa te orientezi deasemenea chiar si spre un pat rabatabil cu lada de depozitare, iar aceste paturi sunt de fapt niste somiere rabatabile sub care se poate pastra lenjeria pentru pat, pernele sau alte obiecte care au un volum mare, si care trebuie sa fie ferite de vederile musafirilor.

Referitor la aceste paturi trebuie mentionat faptul ca ele nu se ridica la perete, insa au un unghi foarte mare de deschidere, asa ca pot sa depoziteze o multime de lucruri.

O alta varianta ar fi aceea de a-ti indrepta atentia spre un pat rabatabil electric, care in comparatie cu modelele de paturi rabatabile amintite anterior si care sunt manevrate mecanic; se actioneaza de la telecomanda.

De cele mai multe ori aceste paturi au rol medical, pentru ca ele sunt ideale pentru persoanele care sufera de fel si fel de dizabilitati, sau pentru persoanele care se recupereaza dupa o interventie chirurgicala.

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un pat rabatabil, iti poti alege patul si dupa directia de rabatare, pentru ca poti sa gasesti pe piata atat paturi rabatabile orizontale, cat si pentru paturi rabatabile verticale. Paturile rabatabile verticale ocupa un spatiu de depozitare redus dar ocupa mult din podea.

In schimb, pentru camerele joase, sunt ideale paturile orizontale, care pot sa fie ideale de exemplu pentru mansarde.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi un par rabatabil, trebuie sa tii cont si de sistemul de rabatare, astfel ca gasesti paturi rabatabile cu arcuri, paturi rabatabile cu pistoane pneumatice sau paturi rabatabile cu placute.

0 Shares
You May Also Like