De-ce-sticla-temperata-la-geamul-de-protectie

De ce sticla temperata la geamul de protectie?

0 Shares
0
0
0

Geamurile de protectie pentru un smartphone sunt foarte utile. Aceste geamuri de protectie sunt necesare in special pentru telefoanele inteligente de ultima generatie care au ecranele mult mai mari decat telefoanele mobile clasice. Aceste ecrane trebuie protejate mult mai bine, deci este necesar un geam de protectie.

Cei mai multi utilizatori de smartphone-uri aleg sa foloseasca geamurile de protectie pentru a spori siguranta acestor dispozitive prin protejarea ecranului. Exista diferite geamuri de protectie, insa unul foarte intalnit si apreciat de clienti este  geam de protectie de sticla temperata. De ce sa folosim un geam dublu de sticla temperata?

Daca se sparge primul strat de sticla ramanem cu ecranul original intact. Daca in schimb folosim o folie normala, aceasta nu ofera protectie la cazaturi, dar ofera protectie la zgarieturi.

Sticla temperata este un tip de sticla care ofera foarte multe avantaje fata de foliile din plastic, care se folosesc de obicei pentru protectia ecranului la tablete si smartphone-uri. De aceea si ecranul telefoanelor de ultima generatie este acoperit cu un strat de sticla temperata.

Aceasta sticla este mult mai dura decat sticla obisnuita, in plus protectoarele ecranului din aceasta sticla sunt acoperite cu straturi care contribuie la cresterea rezistentei impotriva abraziunii.

Un avantaj foarte mare al acestei sticle temperate este acela ca ofera un plus de confort pentru utilizatori, acest lucru fiind posibil prin aplicarea unui strat de protectie, care impiedica sa se acumuleze grasimea pe ecran si micsoreaza aderenta.

Duritatea ecranului din sticla temperata are duritatea de 9H. Duritatea este masurata pentru suprafata sticlei protectoare, care este tratata special.

Cat de dura poate fi sticla temperata din care este facut protectia ecranului?

Fiecare material are o duritate relativa, adica fiecare material poate afecta suprafata altui material de calitate inferioara, sau poate fi la randul lui afectat de un material mai dur.

De exemplu, daca avem doua materiale cu o duritate de 8H, unul ascutit si altul plat, chiar daca sunt egale ca duritate, materialul ascutit afecteaza materialul cu suprafata plata si la randul lui poate fi afectat de acesta. Duritatea nu poate fi masurata cu exactitate, de aceea este folosit termenul de duritate relativa.

Protectoarele pentru ecran din sticla temperata au o rezistenta de 7H, dar pe suprafata au un tratament in plus. Acesta consta in imbibarea sticlei cu substante care intaresc foarte mult suprafata acesteia. Aceasta sticla devine practic imuna la zgarieturi cu obiectele metalice dure, exceptie facand doar vidia.

Desi sticla practic este de nezgariat, apare o problema cu nisipul. Chiar si un graunte mic de nisip poate afecta in mod negativ ecranul telefonului, de aceea trebuie evitat contactul cu acesta. Interesant nu? Cine ar fi banuit macar ca nisipul este mai dur chiar decat otelul?

In concluzie, trebuie sa spunem ca un geam de sticla temperata, este fara doar si poate o prioritate in momentul in care ati achizitionat un telefon de ultima generatie. Nu trebuie sa incercati sa montati aceasta sticla singuri, ci neaparat trebuie sa realizati acest lucru printr-o firma specializata in astfel de operatiuni.

0 Shares
You May Also Like