banda-de-alergat-la-sala-de-fitness

Despre banda de alergat la sala de fitness

0 Shares
0
0
0

Cei care cred că o banda de alergat este ușor de utilizat se înșeală. Pare banal pur și simplu să te urci pe platformă si să începi să mergi , dar nu e chiar așa.

Roata de hamster pentru Homo sapiens este, probabil, cel mai neînțeles aparat de fitness . Eu însumi am petrecut nenumărate ore deja pe această minune a tehnologiei si am avut o mulțime de timp pentru a studia aparatul și împrejurimile sale în detaliu. Eu nu sunt un expert sau un antrenor personal dar nu pot sta doar așa cu mâinile în sân.

Este timpul să clarificăm unele mituri și informații concrete despre banda de alergat:

 

1. ”Dacă am setat viteza la 20 la suta, voi arde mai multe calorii”

Această credință este larg răspândită în sala de gimnastică la un anumit tip de femei. Aceste femei sunt dotate cu păr tapat excesiv și machiaj perfect realizat la vestiar, învăluit într-un nor de parfum, care ma lasa fără aer. De preferat se antreneaza în paralel cu cea mai bună prietenă, banda de alergare a celor două sunt apropiate.

Scopul antrenamentului acestor femei: arderea a cât mai multe calorii în timp record și efort minim. De aceea, ele schimbă viteza de alergat la 20 la sută și țin ferm de partea din față a consolei, astfel încât să nu cadă pe spate gest care anulează complet efectul de urcare și le ușurează mersul pe bandă.

Acest tip de femeie crede de asemenea că la 20 de minute de jogging acvatic arde 1200 de calorii. “Astăzi, am consumat 2000 de calorii într-o oră,” am auzit o zicând pe o tânără, în altă zi celei mai bune prietene și în același timp împingea voios un baton de ciocolată gigant in gura ei.

Să-i explic acum că are nevoie de peste 3 ore de alergat de fapt pentru arderea celor 2000 de calorii ? Nu mă lasă inima.

2. ”Alergi prea încet”

Iarăși greșit! Cine ”aleargă” cu 1km/h pe banda de alergat poate să se arunce acasă pe canapea la fel de împlinit. Totuși, există acest tipar de femei care sunt ferm convinse că doar prin viteză extremă arzi calorii.

Poate că ea fuge la sală doar pentru că soțul acasă o terorizează? Dar chiar și în acest caz, aș recomanda cel puțin un ritm vioi de mers pe banda de alergare.

Pentru că oricine mărește viteza pe banda de alergare, reduce stresul și ajunge acasă ostenit dar fericit, poate astfel să ignore soțul cârcotaș.

3. ”Cu cât mai repede, cu atât mai bine.”

Oare nu toți ne-am dori să putem alerga la viteză maximă, dar din păcate adevărul gol-goluț este că doar puțini dintre noi putem face asta.

Cum ne dăm seama când cineva aleargă prea repede?

A) Se ține de consolă

B) Tălpile la alergat trec de sfârșitul banenziide alergat

C) Când prea des sare de pe bandă pentru a nu aluneca de pe ea.

4. ”Sunt mai rapid decât orice fată”

Stimati domni, nu e chiar așa. Bărbații nu atârnă de consolă, ei nu merg tiptil și doar rareori pun din ignoranță sau orgoliu viteza prea mare. În schimb au o altă problemă gravă: falsă ambiție.

Ei preferă să aibă un atac de cord decât să alerge mai încet ca doamna pe a banda de lângă. Nici un bărbat nu vrea să fie depășită de o fată, nici afară, în parc sau pe banda de alergare.

Pentru sportivul de performanță talentat, nu este de obicei o problemă. Dar nu toți sunteți atletici sau talentați. Oftez cu ușurare. si imi doresc ca, odată pentru totdeauna să se termine cu toate neînțelegerile, ca să pot alerga în cele din urmă în liniște și pace eu și toți ceilalți din jurul meu pe banda de alergat.

0 Shares
You May Also Like