Diferite tipuri de termostate disponibile astazi

0 Shares
0
0
0

Termostatele pot fi gasite in orice sistem sau echipament care se raceste sau se incalzeste la o temperatura prestabilita, cum ar fi sisteme HVAC, sau aparate de bucatarie precum frigidere si cuptoare. Exista multe tipuri diferite de Salus termostate 2020 disponibile pe piata astazi, insa cu diferente semnificative, care inca functioneaza sub aceleasi principii.

Ce este un termostat?

Un termostat este un dispozitiv sensibil la temperatura in scopul reglarii acestuia. Practic este un comutator care activeaza sau opreste sistemele de racire sau incalzire pentru a mentine temperatura dorita. Nivelul de temperatura dorit este setat pe termostat de unde este mentinut asa cum este setat de dispozitiv.

Functionarea generala a unui termostat

Atunci cand temperatura din interiorul unei case, de exemplu, creste sau scade sub setarea termostatului, intrerupatorul se activeaza si aerul conditionat sau cuptorul din cladire ruleaza pentru a raci sau a incalzi aerul din casa pana ajunge la temperatura setata.

Cand se atinge temperatura corecta, comutatorul se dezactiveaza si opreste incalzirea sau racirea suplimentara pana cand devine din nou necesar; si astfel ciclul continua.

Cele doua tipuri de baza de termostate in general

Termostate de tensiune de linie

Cu acest tip de termostate, curentul curge initial in termostat si apoi in aparat. Sunt compatibile cu sistemele de incalzire unice care includ sisteme radiante si plinte de baza. Exista un dezavantaj pentru aceste tipuri de termostate si este ca acestea se opresc in mod normal inainte de atingerea temperaturii setate in camera.

Unitati de joasa tensiune

Tipurile de joasa tensiune de termostate pot fi utilizate in sistemele electrice unitare si in incalzirea apei. Sunt compatibile cu acele sisteme de incalzire care utilizeaza petrol si gaz. Potrivit companiilor cu o experienta imensa in instalatiile de termostat, intretinere si service, aceste tipuri de termostate sunt mai eficiente si asigura un control mai bun al curentului.

Tipuri de termostate disponibile in functie de programabilitate

Termostate programabile

Aceste tipuri de termostate au optiunea de a seta nu numai temperatura dorita, ci si setari diferite pentru diferite ore ale zilei si ale noptii. Sunt foarte utile pentru persoanele care traiesc in zone care sufera modificari drastice ale temperaturii, cum ar fi diminetile si serile foarte reci, in timp ce temperaturile pe timpul zilei sunt ridicate.

Termostate neprogramabile

Setarile pentru aceste tipuri de termostate sunt practic, in toate sensurile, manuale. Orice setare de temperatura dorita trebuie sa fie setata pe termostat de catre utilizator si va ramane astfel pana cand acesta este schimbat din nou de catre utilizator.

Tipuri de termostate disponibile in functie de tehnologia de functionare

Termostate mecanice

Acestea sunt dispozitive cu benzi bi-metalice sensibile la caldura sau burduf umplute cu vapori sensibili la schimbarile de temperatura. Sunt ceea ce ai numi analog si relativ ieftin. Fiind mecanice in functiune, sunt considerate dispozitive nesigure din cauza raspunsului lor lent la fluctuatiile de temperatura.

Termostate electronice

Acestea au circuite si componente electronice care fac toate verificarile temperaturilor si comutarea termostatului. Fiind un proces electronic, acestea sunt mai fiabile, iar raspunsul lor la schimbarile de temperatura este foarte rapid. Pretul ar fi singurul dezavantaj al acestor tipuri de Salus termostate 2020.

Tipuri de termostate disponibile in ceea ce priveste inovatia in termostate

  1. Termostate Wi-Fi

Wi-Fi in acest caz, ceea ce inseamna ca dispozitivul se poate conecta la o retea wireless si poate fi accesat si controlat prin intermediul acestuia. Ceea ce inseamna asta este ca dispozitivul poate fi accesat si reglat de la distanta.

  1. Termostate cu ecran tactil

Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt genul de termostate fara butoane dure pentru functionare, dar au in schimb un ecran sensibil la atingere, la fel ca cel al smartphone-urilor. Setarile sunt facute prin atingerea optiunilor vizibile pe ecran si pot necesita uneori mai multe secvente de atingere inainte de a obtine un anumit set de setari.

0 Shares
You May Also Like