Din ce materiale se confectioneaza lenjeriile de pat?

Din ce materiale se confectioneaza lenjeriile de pat?

0 Shares
0
0
0

Lenjeriile de pat reprezinta unul dintre cele mai importante accesorii pentru pat, asa ca este si normal ca femeile care se afla in cautarea unor asemenea accesorii sa tina cont de foarte multe detalii atunci cand isi aleg lenjeriile de pat.

Un prim detaliu care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea lenjeriilor de pat este reprezentat de materialul din care acestea sunt confectionate. Se pot confectiona lenjerii de pat din materiale naturale, dar se pot confectiona lenjerii de pat si din materiale sintetice sau din combinatii de materiale naturale cu materiale sintetice.

Atunci cand discutam despre lenjeriile de pat confectionate din materiale naturale, doamnele si domnisoarele isi indreapta mai intai de toate atentia spre lenjerii de pat bumbac, iar in continuare vom vedea si de ce.

In primul rand, bumbacul este cel mai apreciat material datorita faptului ca este confortabil dar si usor de intretinut. Mai mult decat atat, bumbacul are avantajul faptului ca se gaseste intr-o gama de preturi accesibila fiecarui buzunar.

Se pot gasi lenjerii de pat care sa fie confectionate din bumbac standard, insa se pot gasi si lenjerii de pat care sa fie confectionate din bumbac egiptean, lenjerii din bumbac poplin, lenjerii din bumbac pieptanat, lenjerii din bumbac satinat sau lenjerii din bumbac creponat.

Un alt material natural care se foloseste pentru confectionarea lenjeriilor de pat, este inul, care este putin mai greu dar si mai puternic decat bumbacul. Inul este un material foarte bun care conduce bine caldura si are avantajul faptului ca nu absoarbe umezeala.

Inul este un material ideal pentru lenjeriile de pat folosite pe timpul verii, deoarece ofera senzatia de racoare. Totodata, inul se poate folosi in amestec cu bumbacul pentru confectionarea lenjeriei de pat.

Matasea este un alt material natural care se foloseste pentru confrectionarea lenjeriei de pat, iar despre matase trebuie precizat ca este un material hipoalergic care pe timpul iernii ofera caldura iar pe timpul verii ofera racoare.

Un alt material folosit pentru confectionarea lenjeriilor de pat este bambusul, insa acest material nu se bucura de o popularitate la fel de mare precum cele trei materiale amintite anterior in acest articol

Ei bine, trebuie mentionat insa faptul ca exista si lenjerii de pat care sunt confectionate din materiale sintetice, sau se pot gasi lenjerii de pat care sa fie confectionate din combinatii de materiale naturale cu materiale sintetice.

Aici este foarte important de mentionat faptul ca din punct de vedere al calitatii, materialele naturale le sunt net superioare materialelor sintetice, sau combinatiilor de materiale naturale cu materiale sintetice.

Referitor la modelele de lenjerii de pat care se gasesc pe piata la ora actuala, trebuie precizat ca se gasesc atat lenjerii de pat simple, pe care le cunoastem cu totii, insa care au imprimate diferite imagini sau diferite figuri geometrice, ori care vin cu alte diferite imprimeuri.

Exista insa si lenjerii de pat 3D, care sunt mult mai moderne, mult mai aspectuoase, insa care trebuie sa recunoastem ca sunt si mai costisitoare decat lenjeriile de pat simple.

0 Shares
You May Also Like