Efectele-benefice-ale-aerului-de-padure

Efectele benefice ale aerului de padure

0 Shares
0
0
0

Se spune ca poti trai fara multe lucruri in viata insa nu si fara aer. Aerul este elementul vital, de el depinde functionarea intregului organism, fiecare celula trebuie sa respire. Este foare important ca aerul pe care il respiram sa fie nepoluat.

Ca sa faci o cura cu aer curat trebuie sa locuiesti intr-o zona inconjurata de multa padure sau sa petreci mult timp la munte si mare.

Atunci cand iti alegi zona in care locuiesti trebuie sa ai in vedere si calitatea mediului, nivelul de poluare si zgomot, ca sa te asiguri ca vei dobandi o calitate superioara a vietii . O recomandare buna este oferta de apartamente noi cu 3 camere din Bucuresti, in Greenfield, ansamblul rezidential imbratisat de padure, situat in Baneasa. Aici nu exista poluare si te vei bucura de multa liniste, intrerupta doar de fosnetul padurii.

Sa vedem ce beneficii ne aduce aerul proaspat din padurea Baneasa:

Padurea este un puternic generator de oxigen, iar aerul de padure este cel mai pur, mai ales dupa-amiaza. De aceea, daca vei locui intr-un cartier rezidential situat in proximitatea padurii, cel mai propice interval orar pentru plimbare, alergare sau a alte  activitati in aer liber, este cel intre orele 2 si 7 dupa-amiaza.

Cei dintre noi care aum mers macar ocazional in padure, isine amintescim ce bine sne simteaum dupa ce respiraum aerul plin de oxigen al padurii. Nu este un lucru intamplator. Pur si simplu simtim imediat efectele benefice, corpul nostru se oxigeneaza si suntem revigorati.

In primul rand, aerul pur de padure are efecte benefice pentru sistemul respirator, de aceea este bine sa inspiram cat mai profund pentru ca efectele sa fie optime.

In timp ce inspiram profund, plamanii sunt curatati si celulele sunt alimentate cu oxigen. Creierul este si el oxigenat mai bine, gandim mai usor si ne concentram mai bine. Aportul de oxigen ajuta si digestia sa fie mai eficienta.

Atat tensiunea arteriala cat si bataile inimii sunt la parametri optimi. Creste cantitatea de serotonina din corp, iar asta ne da o stare de bine pe termen lung. Alte efecte benefice asupra corpului sunt intarirea sistemului imunitar si purificarea sangelui. Astfel, corpul lupta mult mai bine cu germenii de orice fel.

Un alt avantaj este cel de ordin estetic. Ne bucuram de privelistea oferita de arbori, de verdele crud al frunzelor, printre care se oglindesc nuantele albastrii ale cerului., Cce poate fi mai odihnitor pentru ochi! Cu fiecare pas facut prin padure, picioarele noastre se relaxeaza, iar corpul este energizat.

Ce simplu este sa-ti imbunatatesti calitatea vietii! Trebuie doar sa-ti alegi cu grija locul in care vei locui. Acum acest lucru iti este la indemana, alege ansamblul rezidential imbratisat de padurea Baneasa,in sectorul 1 al capitalei-Greenfield.

Greenfield
Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044
Phone: +40 21.230.75.70/71/72

0 Shares
You May Also Like