Frumusetea-animalelor-cu-dizabilitati

Frumusetea animalelor cu dizabilitati

0 Shares
0
0
0

Iubitorii de animale se pot considera cu adevarat iubitori doar daca au aceeasi cantitate de afectiune de oferit si pentru animalutele cu dizabilitati, care candva au suferit o trauma.

Chiar daca fiecare are acasa un pet pe care-l iubeste pana la cer si inapoi, este bine sa simtim putina compasiune fata de cateii si restul animalutelor carora le lipsesc unele membre sau care au ramas fara ambii ochi in urma unor accidente.

Mie imi place sa cred ca un caine este ca si un om, mai exact, ca si un copil. Are nevoie sa ii porti aceeasi grija, sa ii oferi hrana necesara lui, bogata in proteine precum Acana miel si mere.

Cainii au acea frumusete interioara. Au acel glas al sufletului pe care il poti auzi daca stai indeajuns de aproape de ei si daca te uiti adanc in ochii lor mari si negri. Fie ca sufera de boli, fie ca au fost loviti cu intentie sau ca sufera de malformatii din nastere, cainii sunt toti la fel si nu trebuie facute departajari din cauza aspectului fizic al fiecaruia.

Exista, din pacate, catei carora li s-a amputat un piciorus din cauza unor forme agresive ale cancerului…

Catei care au fost victime ale abuzului oamenilor si au suferit injurii la craniu…

Catei care nu vad deloc…dar toti acestia au fost adoptati sau se afla in ingrijirea celor care intretin adaposturi de animale si oameni care ii accepta exact asa cum sunt si ii iau acasa pentru a fi animalul lor de companie de acum incolo.

Iubeste fiecare caine. Imbratiseaza-l si accepta-i unicitatea. Asigura-le un loc special in inima ta; ei au cea mai mare nevoie de un om care sa ii accepte si sa ii ingrijeasca ca pe un copilas. Nu le este usor, dar incearca sa se adapteze si sa traisca normal si de ce nu, sa se joace si sa fie considerati caini normali.

Numai un om fara suflet i-ar considera urati sau “buni de nimic”. Daca esti deja stapanul unui astfel de catel, ai castigat un loc special pe lista mea de persoane de incredere si de omenie din lumea intreaga.

0 Shares
You May Also Like