anvelope-de-iarna

Ghid pentru alegerea anvelopelor de vară

0 Shares
0
0
0

Suntem cu toții obișnuiți să ne gândim la achiziționarea anvelopelor de iarnă ca la o corvoadă. Tot astfel, corvoade sunt și necesarele vizite la dentist, plata asigurării obligatorii, și câte și mai câte.

Nici achiziționarea unui nou set de anvelope de vară nu face excepție. După ce trecem de pragul mental și de durerea din suflet că vom cheltui iarăși bani pe care nu-i avem, acestă sarcină trebuie abordată dintr-un punct de vedere foarte pragmatic.

Mai jos, veți regăsi o listă cu șase sfaturi utile oricărui posesor de mașină care tocmai a decis să treacă la acțiune și să meargă la cumpărături de anvelope.

  1. Verificați codul de pe partea laterală a anvelopelor actuale. Printre altele, codul acesta vă va furniza informații despre dimensiunea anvelopelor necesare, vitezele pe care le suportă, cât de rezistente sunt la căldură, ș.a.m.d. Trebuie să știți oricând ce tip și dimensiune de anvelope sunt recomandate în cartea de identitate a mașinii. Aceste detalii vor fi esențiale la orice inspecție tehnică periodică. Atenție! Anvelopele ce nu respectă întocmai ce e scris în CIV, sunt considerate un defect. Cel mai bun furnizor de anvelope de vara din tara cu promotii si preturi pe masura este Anvelomag.ro . Vizitati oferta de anvelope de vara aici :

  1. De preferință, nu vă aventurați să cumpărați anvelope de vară pe internet, chiar dacă prețul cerut e mai mic. E mult mai sigur și mai convenabil să le achiziționați la fața locului, de la un atelier auto care oferă și servicii de vulcanizare. Astfel, le puteți vedea, încerca, monta și calibra. Fiind vorba de un service local, prezintă avantajul de a fi aproape în caz că e nevoie de ajustări sau alte operații de întreținere regulate.

  1. Evaluați-vă stilul de condus. Conduceți mai mult în oraș, în fiecare zi sau face curse lungi, la viteze variate? Stilul de șofat are un impact direct asupra uzurii cauciucurilor. Dacă aveți mulți kilometri la bord și vitezele cerute variază mult de la o zi la cealaltă, e mai bine să alegeți niște cauciucuri mai rezistente.

  1. Informați-vă pe internet cu privire la cele mai bune mărci pentru tipul dumneavoastră de autovehicul. Există multe site-uri, și în limba română, și în limba engleză, care compară caracteristicile anvelopelor absolut gratuit. O simplă căutare poate lămuri o serie întreagă de întrebări aparent fără răspuns. Așadar, economisiți timpul și aflați prompt cât mai multe informații.

  1. Indiferent de circumstanțele dumneavoastră financiare, evitați să cumpărați anvelope second hand. Acestea sunt periculoase și majoritatea producătorilor avertizează împotriva acestei practici. Fiindcă materialul de fabricație se oxidează în timp și schimbă caracteristicile fizice și chimice ale anvelopei, niciodată un set second-hand nu va prezenta aceeași siguranță ca un set nou-nouț pe carosabil. Dacă vreți să salvați planeta și să refolosiți anvelopele uzate, mai bine faceți din ele un leagăn pentru copii sau un ghiveci de flori.

  1. Dacă vreți să economisiți bani, investiți în servicii care să vină la pachet cu setul de anvelope de vară dorite. Pentru cauciucuri, nu faceți rabat la nimic în privința calității. Pentru serviciile legate de întreținerea lor, căutați să negociați o reducere sau oferte de sezon avantajoase.

Spor la cumpărături!

0 Shares
You May Also Like