Interfata-TouchWiz-de-pe-Samsung-Galaxy-S8

Interfata TouchWiz de pe Samsung Galaxy S8

0 Shares
0
0
0

Device-urile recente ale celor de la Samsung ruleaza un sistem de operare Android modificat, numit TouchWiz. Cauti service telefoane pentru reparatia smartphone-ului tau? Acceseaza ServiceGsm.ro.

Samsung Galaxy S8 ruleaza Android 7.0 Nougat (deci nu ultimul, 7.1), cu diferite optiuni de customizare insa. O data cu ultimele versiuni aparute, TouchWiz s-a imbunatatit radical. Dintr-o interfata greoaie, plina de bug-uri, a devenit una perfect acceptabila si care poate fi folosita fara probleme.

Mai ales versiunea bazata pe Android 7 (cea care ruleaza pe S8) numita si “Grace UX” este foarte buna, un lucru pe care nu credeam sa-l spunem vreodata despre TouchWiz. Aceasta interfata a dobandit functii aditionale foarte folositoare, ce pot customiza device-ul si il pot face sa se comporte exact asa cum iti doresti tu.

Astfel de optiuni nu sunt prezente pe un sistem de operare Android normal. De exemplu, utilizatorii pot alege sa-si puna tastele de navigare in partea de jos a ecranului (fie in configuratia standard Android cu butoanele back, home si cel pentru aplicatiile folosite recente) sau in configuratia revers de la Samsung, cu butonul “back” situat pe partea din dreapta.

Poti de asemenea sa schimbi culorile, poti face ca butonul “home” sa treaca peste lockscreen dintr-o singura apasare, etc.

Numele iconitelor pe care le puteti plasa pe homescreen poate fi schimbat, astfel incat acum poti avea iconite multiple in acelasi timp si poti alege aspectul acestora. Unul dintre feature-urile cele mai folositoare ar fi fereastra Snap, care iti permite efectiv sa plasezi un clip video pe fereastra oricarui alt tip de continut.

O alta optiune demna de luat inseamna este capabilitatea “instant gif”. Trebuie doar sa apasati pe butonul “gif” sa plasati box-ul pe video-ul din care vreti sa faceti transformarea (din video in gif), apasati mai departe pe “record” si dati play pentru inregistrarea instantanee a gif-ului mult dorit.

Aceste capabilitati nu sunt prezente pe foarte multe device-uri, de aceea putem spune ca TouchWiz de pe Galaxy S8, este excelent asa cum se prezinta in momentul de fata.

Asistentul Bixby.

Galaxy S8 de la Samsung este primul device care vine cu noul smart-assistant, pe numele sau Bixby. Acest asistent virtual are propriul sau buton dedicat si este impartit in 3. Prima parte este dedicata experientei de tip Google-Now (prin widget-uri, reminder-e, aplicatia weather si un agregator de retele sociale).

A doua parte este constituita din  recunoasterea-obiect de tip Google-Goggles, iar a 3-a parte este recunoasterea vocala (asistentul virtual) care nu este inca disponibil in totalitate, dar va fi foarte curand. Problema cu Bixby este ca mai are nevoie de imbunatatiri majore.

Nu se poate ridica inca la nivelul asistentilor virtuali de la Apple de exemplu, dar Samsung lucreaza la asta si ne asigura ca functia respectiva va fi implementata curand.

Daca aveti deja un Galaxy S8, pana ce Bixby va fi disponibil cu “full-features” si va avea rezolvate toate bug-urile, puteti folosi fara probleme aplicatia echivalenta de la Google (Google Assistant Feed), care este de asemenea pre-instalata pe Samsung Galaxy S8.

0 Shares
You May Also Like