Modificarea ratelor de actualizare a monitorului

Modificarea ratelor de actualizare a monitorului

0 Shares
0
0
0

Monitorul trebuie sa fie direct in fata dvs., cu varful ecranului la nivelul ochiului sau mai jos. Pentru a reduce imbatranirea ochilor in timp ce utilizati un monitor traditional de tip Cathod Ray Tube (CRT), setati rata de reimprospatare la 75 Hz sau mai mult. Tineti cont de monitor atunci cand cumparati componente calculator.

Cum sa faceti acest lucru: dati clic dreapta oriunde pe desktopul Windows, selectati “Proprietati” apoi fila “Setari”, apoi “Avansat” urmata de fila “Monitor”. Folosind caseta derulanta a ratelor de reimprospatare ale monitorului (de ex., 60Hz) puteti ajusta rata de reimprospatare setand o valoare mai rapida (adica 70Hz sau 75Hz), care va fi mai usoara pentru ochi. Rata de reimprospatare este frecventa pe care ecranul o redreseaza in fiecare secunda.

Ratele de reimprospatare mai mari de 60 Hz au o palpaire mai putin perceptibila a ecranului, ceea ce echivaleaza cu o mai mica presiune asupra ochilor. Monitoarele CRT mai vechi ar putea sa nu poata atinge rate de reimprospatare de 75Hz sau 80Hz, dar majoritatea vor merge cel putin pana la 70Hz. Retineti ca modificarea frecventei de reimprospatare poate provoca o scurta perioada de disconfort in timp ce ochii se adapteaza la noua viteza.

De asemenea, retineti ca daca fila “monitor” indica faptul ca utilizati un “monitor implicit”, este posibil sa trebuiasca sa obtineti driverele corecte pentru monitor, inainte de a putea schimba rata de reimprospatare fara sa luati eroare. Dar nu va faceti griji, trebuie sa asteptati 15 secunde inainte ca calculatorul sa reseteze valorile daca nu sunteti de acord cu o mica fereastra pop-up.

Durerea si disconfortul sunt cel mai bun indicator al ranirii  repetate a ochilor. Daca nu va confruntati cu nimic mai rau decat ochi rosii dupa perioade lungi de utilizare a computerului, este posibil ca configuratia dvs. curenta sa fie potrivita ergonomic.

Produsele ergonomice pot ajuta

Exista numeroase produse destinate sa va ajute sa evitati ranirile repetate. Nu vom acoperi prea atent produsele specifice, ci mai degraba aruncam o privire asupra unor genuri cu exemple specifice. Retineti ca achizitionarea unei noi tastaturi sau a mouse-ului nu va vindeca de o afectiune existenta. S-ar putea sa va ajute sa usurati tensiunea corpului, permitandu-i sa se vindece in cele din urma, dar daca banuiti ca aveti deja un RSI, solicitati ajutor medical.

Poate parea un mic disconfort acum, dar credeti-ma, avand in vedere numarul de ore de lucru si chiar carierele pierdute la RSI, merita luata in serios, iar medicul si colegii sai ar trebui sa inteleaga acest lucru.

Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de produse ergonomice care au fost create pentru a ajuta la prevenirea RSI in primul rand.

Suporturi de tastatura: Utile pentru a va asigura ca tastatura si mouse-ul sunt pozitionate corect la nivelul coatelor sau sub coatele. Testati pozitia daca este posibil inainte de a cumpara un birou cu un suport.

Suport pentru incheieturii mainii: Este utila pentru odihna bratelor si incheieturilor intre perioadele de tastare. Acestea nu ar trebui folosite in timp ce tastati, deoarece acest lucru poate provoca presiuni suplimentare pe maini si incheieturi. Asigurati-va ca nu sunt suficient de mari pentru a interfera cu miscarea dvs. naturala de scriere.

0 Shares
You May Also Like