Motive-pentru-a-alege-un-laptop-refurbished

Motive pentru a alege un laptop refurbished

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp ma gandeam din ce in ce mai mult sa imi cumpar un laptop nou. Dupa ce am intrebat pe la cunoscuti ce ar trebui sa iau in calcul cand imi cumpar un laptop am ajuns si la marea dilema si anume pretul.

Imi doresc un laptop bun, spre foarte bun dar care sa nu coste mult. Atunci unele cunostinte mi-au propus un laptop second hand, dar nu imi doresc asa ceva. Desi ca pret sunt cele mai accesibile, nu vreau sa ma pacalesc si sa cumpar un produs iar maine sau poimane sau peste cateva zile sa merg cu el la service pentru reparatii, si sa ii cumpar componente si asa mai departe. Deci am exclus aceasta varianta din start.

O alta varianta propusa a fost sa imi cumpar un echipament nou. Ideea nu e una rea deoarece atunci am garantia ca nu a mai utilizat nimeni acest produs, dar preturile ma descurajeaza.

Pentru echipamente care nu sunt produse de o firma renumita preturile ar fi aproape bune, dar in cazul in care imi doresc un laptop de marca atunci trebuie sa platesc foarte mult. Bineinteles ar fi si varianta sa cumpar produsul in rate dar atunci costurile ar deveni mult mai mari.

O alta cunostinta mi-a sugerat sa ma orientez spre un laptop refurbished. Deoarece nu aveam multe cunostinte despre acest tip de produs am inceput sa caut motive pentru a alege un laptop refurbished. Am inceput sa ma documentez ce inseamna un laptop refurbished, iar acum dupa ce mi-am cumparat un astfel de laptop vreau sa va spun cateva detalii despre aceste produse.

Laptopurile refurbished sunt acele laptopuri cumparate pentru a fi utilizate in mediul de afaceri si care, datorita sistemului de leasing, se reintorc la producator. Ajunse aici, aceste laptopuri trec printr-un proces de renovare care cuprinde printre altele si urmatoarele etape: testare, curatare, reparare, reconfigurare, retestare, revopsire dupa caz, reambalare.

Dupa ce trec de toate aceste etape laptopurile sunt trimise in magazine pentru a reintra in comert, si mai au si sistemul de operare gata instalat, cu licenta platita.

Odata intrate in comert, pretul acestora scade foarte mult, uneori fiind la jumatate de pret fata de acelasi produs nou, care nu a suferit acest proces de reconditionare.

Deci daca stam sa ne gandim putin inainte de a ne avanta la cumparaturi ar trebui sa luam aceasta varianta in serios deoarece laptopurile refurbished sunt mult superioare celor second hand, de fapt nici nu se pot compara vreodata, si au avantaje majore fata de cele noi.

Doar daca stam sa ne gandim ca avem exact acelasi produs, de aceiasi calitate, sau poate mai performant si la un pret mult mai mic ar trebui sa fim siguri ca vrem aceste produse.

Eu personal am cumparat acest tip de laptop, iar daca in viitor o sa imi mai doresc un alt laptop cu siguranta o sa ma orientez din nou spre un laptop refurbished deoarece sunt sigur ca nu ma pacalesc, si pe langa faptul ca am un produs de calitate, mai fac si mici economii

0 Shares
You May Also Like