Sfaturi pentru incubarea oualor

3 Shares
0
0
3

Daca esti in cautarea de incubatoare pui ieftine iti recomandam sa intri pe linkul anterior. In continuare va oferim mai multe sfaturi de incubare pentru oua. Sfaturile noastre provin de la o persoana care cu asta se ocupa.

Incubarea este, pentru mine, una dintre cele mai interesante si provocatoare parti din cresterea puiului. Recunosc, am preferat intotdeauna sa folosesc metoda artificiala de incubatie. Aceasta este, desigur, o preferinta personala, deoarece mi se pare ca imi da mai mult control si, de asemenea, imi permite sa incubez numarul exact de oua de care am nevoie.

Gainile care clocesc fac intotdeauna procesul de incubatie mult mai usor pentru detinator, dar ele pot fi, de asemenea, nesigure; nu aveti control asupra momentului in care gaina decide sa stea pe oua si sa le cloceasca si se pare ca intotdeauna aveti oua clocite si niciodata puii nu ies toti la timp. Daca doriti o solutie moderna de incubator puteti opta pentru un incubator cu intoarcere simultanta IO-103.

Indiferent de cat de experimentati sunteti, exista intotdeauna un element de risc implicat atunci cand incercati sa scoateti puii intr-un incubator. Persoanele cu experienta in pasari de curte, care au facut asta timp de multi ani, nu au nici un succes constant si se obisnuiesc sa accepte ca vor fi esecuri.

Am multe intrebari cu privire la acest subiect, iar cel care pare sa fie intotdeauna in partea de sus a listei este de a da vina pe masina incubatorului in sine. Acest lucru, recunosc, uneori poate fi cauza, dar inca mai gasesc acest lucru destul de amuzant, deoarece masina este la fel de buna ca si operatorul.

Daca exista probleme cu incubatorul, acesta ar putea fi pozitionat intr-un loc gresit sau setat incorect (temperatura gresita, etc) – ceva care tine de operator si nu de masina. Daca nu sunteti sigur de niciun aspect al incubarii, cititi mai multe pe subiect sau intrebati pe cineva care are mai multa experienta. Nu conteaza cat de stupide sunt intrebarile – trebuie sa incepem undeva.

Cumpararea unui incubator

Inainte de a cumpara un incubator, luati in considerare tipul de unitate care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra; cate oua doriti sa incubati, deoarece va trebui sa alegeti o masina care are capacitatea de a stoca numarul de oua de care aveti nevoie; apoi uitati-va la una pe care o puteti utiliza cu usurinta si care necesita cea mai mica atentie, mai ales daca sunteti la serviciu sau trebuie sa parasiti aparatul nesupravegheat pentru perioade lungi de timp.

Incercati sa mergeti pentru o unitate usor de folosit si usor de inteles si usor de intretinut, cu un back-up sonor pentru reparatii si componente. Exista destul de putine companii care vand o gama larga de incubatoare si vor avea unul potrivit pentru incepatori la un pret accesibil.

Un cuvant de avertizare – pretul se va reflecta mai mult decat probabil asupra performantei incubatorului. Incercati sa cumparati o masina bine cunoscuta si testata. Daca gasiti pe cineva care va recomanda o marca pe care au folosit-o, aceasta este cea mai buna cale. Ele sunt bune atata timp cat le folositi cu atentie si corect si urmati instructiunile.

Exista trei variatii principale ale incubatorului de pe piata. Acestea sunt clasificate ca versiuni manuale, semi-automate si complet automate.

3 Shares
You May Also Like