Traditia-elvetiana-in-orologerie-de-la-Maurice-Lacroix

Traditia elvetiana in orologerie de la Maurice Lacroix

0 Shares
0
0
0

Nu mai este un  secret pentru nimeni faptul ca printre cele mai bune ceasuri se pozitioneaza cele elvetiene. Printre acestea un loc de cinste in ocupa producatorul de ceasuri Maurice Lacroix, care a impresionat prin mecanisme complexe de confectionare, design unic si idei inovatoare.

Maurice Lacroix respecta indelungata traditie a orologeriei elvetiene si creeaza ceasuri deosebite, prin respectarea celor mai inalte standarde moderne. Inca din anii ’80 producatorul de ceasuri elvetian a contribuit la renasterea si conceperea unor ceasuri mecanice extraordinare, iar din anii ’90 s-a concentrat pe dezvoltarea functiilor aditionale la mecanismele ceasurilor, pentru a atinge performante impresionante.

Cele mai importante momente din istoria brandului de ceasuri Maurice Lacroix au inceput in anul 1961, atunci cand atelierul de asamblare din Saignelégier este infiintat de catre societatea mama, Desco Von Schulthess AG, iar productia de ceasuri se realiza doar pentru anumiti clienti. In anul 1975 apare primul modelul Maurice Lacroix pe piata spaniola, iar in anii 1980-1981 brandul este lansat in Australia.

Incepand cu anii ’90, producatorul Maurice Lacroix si-a indreptat atentia catre dezvoltarea unor mecanisme complexe pentru functii suplimentare, iar in anul 1992 dezvolta prima complicatie, respectiv Cinq AIGUILES, realizata special pentru colectia Masterpiece. Acest model se remarca prin cinci aratatoare centrale ce indica orele, minutele, secundele, ziua si data.

Sapte ani mai tarziu lanseaza cel mai complicat sistem al colectiei Mastepiece si anume Calibrul ML15. Modelul Masterpiece Flynack Annuaire este echipat cu acest mecanism si devine primul ceas de mana care imbina cronograful, functia flyback si un afisaj supradimensionat pentru data. Cu siguranta, aparitia acestui model a fost un moment care a impresionat iubitorii de ceasuri.

Tot in anul 1999 introduce Calendier Retrograd, care este primul model Masterpiece cu un afisaj de tip retrograd, dar care beneficiaza si de un afisaj de rezerva de mers care are la baza un mecanism special dezvoltat.Gratie acestui mecanism, rotile se pot invarti in doua directii, atunci cand mecanismul este intors si in timp ce ceasul functioneaza.

Contributiiile aduse de producatorul de ceasuri Maurice Lacroix la cresterea renumelui ceasurilor elvetiene nu se opresc aici. Astfel, in anul 2002 Maurice Lacroix imbunatatetse estetica carcaselor si lanseaza modelul Masterpiece Reveil Globe si Masterpiece Chrono Globe. Un an mai tarziu apare carcasa cu forma tonneau odata cu lansarea modelului Masterpiece Phase de Lune Tonneau, care devine cel mai impresionant invelis al colectiei, iar pentru fabricarea acestuia au fost necesari parcurgerea a 500 de pasi diferiti.

Una dintre cele mai recente realizari ale brandului elvetian a avut loc in anul 2007, atunci cand a dezvoltat prima functie de memorie pentru un ceas mecanic, aceasta fiind o realizare importanta in istoria orologeriei elvetiene.

Daca va numarati printre persoanele care indragesc ceasurile Maurice Lacroix si doriti sa mariti colectia de ceasuri cu un astfel de model puteti vizita platforma online Topceas.ro. Aici puteti gasi unele dintre cele mai interesante ceasuri, care se vor potrivi personalitatii dumneavoastra, cat si propriului stil vestimentar. Astfel, puteti alege dintr-o gama variata de ceasuri de mana, oferite la preturi accesibile.

0 Shares
You May Also Like