Tu-ce-stii-despre-securitatea-cardurilor-de-credit

Tu ce stii despre securitatea cardurilor de credit?

0 Shares
0
0
0

Daca esti proprietarul unei afaceri mici, trebuie sa stii ca acceptarea plati cu cardul este mai mult o necesitate. Este cel mai probabil o activitate zilnica de rutina la care nu te gandesti prea mult. Cu toate acestea, ingnorarea riscurilor simple de securitate poate fi o greseala costisitoare, care poate conduce la furtul de informatii de la clienti, pierderea veniturilor, amenzi si chiar anularea cardului de credit.

De fapt, atunci cand vine vorba de procesarea tranzactiilor cu ajutorul cardului de credit, intreprinderile mici trebuie sa urmareasca Standardele de Securitate impuse de Industria Platii cu Cardul. Aceste reguli asigura ca toate companiile care prelucreaza, stocheaza sau transmit informatii legate de cardurile de credit mentin un mediu sigur si o buna protectie a informatiilor legate de cardurile clientilor.

Indiferent daca ai un restaurant, un magazin sau o afacere cu constructii, in cele ce urmeaza vei vedea 5 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere daca afacerea ta accepta tranzactiile fata in fata efectuate cu cardul.

1. Personal neinstruit

Din moment ce esti un proprietar de afaceri mici mereu ocupat, nu iti dai seama ca personalul pe care il ai nu se ocupa in mod corespunzator de tranzactiile efectuate cu ajutorul cardului de credit. Acest lucuru face afacerea sa devina vulnerabila in ceea ce priveste tranzactiile frauduloase si ofera posibilitatea actionarii in justitie. Trebuie sa te asiguri ca angajatii pe care ii ai cunosc toate regulile pentru a se ocupa in mod corespunzator de cardurile de credit.

2. Nu se observa cardurile de credit false

Trebuie sa te uiti cu atentie la cardul pe care il primesti. Cardurile folosite pentru furturi sunt in general facute de oamenii care se ocupa cu asa ceva. Criminalii isi fac propriile carduri de credit cu ajutorul bandei magnetice, sau le cumpa de pe piata neagra. Fii atent la banda de pe card. Specialistii spun ca o banda magnetica zgariata sau deteriorata poate fi un semn al faptului ca ea este falsa.
Adam Levin, fondatorul site-urilor Furtul de Identitate 911 si Credit.com spune „Infractoii deseori vor zgaria sau deteriora banda magnetica pentru a forta un casier, care foloseste cardul de credit, in cazul in care nu au reusit sa codifice informatiile cardului de credit de pe banda magnetica”. De asemenea, un alt indicator al faptului ca un card este fals il reprezinta cifrele de pe card care nu sunt perfect drepte. In astfel de cazuri sunati la numarul de telefon al bancii de pe spatele cardului.

3. Potrivirea semnaturii, numele cardului si identitatea

De multe ori este trecuta cu vederea lipsa semnaturii. Verificati intotdeauna semnatura de pe spatele cardului. In cazul in care nu exista nici o semnatura, cereti o identificare. Nu acceptati un card in cazurile in care nu va este prezentata o identitate fotografica sau atunci cand numele nu se potriveste cu cardul.

4. Stocarea datelor de pe cardurile de credit ale clientilor

Stochezi datele cardului de credit al clientului? Daca da ai putea incalca termenii si conditiile contului de comerciant.
Datele cardurilor sunt permise a fi stocate doar pentru situatii speciale si sigure. Daca aceste date sunt compromise, te supui unui risc financiar mare si risti atat acuzatii de frauda, cat si amenzi rigide.
Astazi exista software speciale care nu permit angajatilor sa aiba acces la informatiile cardurilor de credit. Ei pot vedea ultimele 4 cifre pentru o eventuala verificare, dar datele ar trebui in mod normal sa fie blocate.

5. Restituirea banilor vr. restituirea cardului

Accepti intoarcerea produselor platite initial cu un card de credit? In cazul in care cardul de credit este returnat in mod inadecvat, afacerea ta poate pierde bani.
Multe companii permit clientilor sa achizitioneze produse cu ajutorul cardului, apoi ei returneaza produsul pentru bani, nu pentru bani primiti inapoi pe card. Achizitionarea initiala poate fi facuta cu ajutorul unui card furat, apoi infractorii intorc produsul pentru a obtine bani.

0 Shares
You May Also Like