10 Tipuri si Stiluri de Inele de Logodna

10 Tipuri si Stiluri de Inele de Logodna

0 Shares
0
0
0

Se spune ca una dintre cele mai importante decizii pe care o va lua un barbat in viata, este aceea de a face marele pas, si de a-si cere iubita in casatorie.

Pana sa faca acest pas, fiecare barbat va trebui sa faca insa alegerea inelului de logodna, iar in randurile care urmeaza, vom discuta despre acest aspect, pentru ca desi pare, nu este chiar atat de simplu de ales un inel de logodna.

Inelele de logodna de inalta calitate sunt realizate din aur sau platina. Metalele pretioase „de culoare argintie” aurul alb si platina fac ca diamantele sa straluceasca cel mai frumos.

Platina are avantajul fata de aurul alb ca este in mod natural de culoare argintie, ca este cel mai durabila si mai rara dintre toate metalele pretioase. In cele din urma, gustul personal este cel care decide. Mai ales inelele de aur roz sau rosu se confrunta cu o renastere.

Care sunt diferitele tipuri de inele de logodna?

In ceea ce priveste designul unui inel de logodna, gustul personal al barbatului sau dorinta iubitei sale sunt intotdeauna in prim plan. Exista o multime de tipuri si stiluri de inele de logodna, asa ca fiecare barbat se va confrunta cu o mare provocare. Iata cateva optiuni interesante!

  1. Inel de logodna solitaire

Acesta este fara doar si poate, cel mai popular stil de inel de logodna; fiind prevazut cu o gheara mica de metal care prinde strans diamantul, tinandu-l la loc. Prongurile pot fi rotunjite, arcuite, plate sau in forma de V (acestea din urma fiind cele mai frecvente pentru diamantele taiate printesa).

Cele mai multe setari de prong prezinta fie patru sau sase prong-uri; cu primul puteti vedea mai multe diamante, dar cel de-al doilea este mai sigur. Un avantaj al acestei setari este faptul ca exista o prezenta minima a metalului, astfel incat exista mai mult diamant de vazut si mai multa lumina care poate trece prin diamant, adaugand astfel stralucirea sa.

  1. Inel de logodna Halo

Setarea halo se refera la plasarea de diamante sau alte pietre pretioase intr-un cerc sau patrat concentric in jurul unei pietre centrale. Setarea halo face ca piatra centrala sa para mai mare, o optiune excelenta pentru a stimula aspectul unui diamant mic; si creste sclipirea generala a inelului. Acestea vin in diverse forme interesante.

Un astfel de inel de logodna poate fi o modalitate de a economisi bani pe un diamant cu carate mai mici, fara a sacrifica aspectul general al inelului. In plus, adaugarea unui halo cu pietre pretioase colorate sau setarea diamantelor halo cu un alt metal de culoare poate face un contrast in culori.

  1. Inel de logodna forma taietura smarald

Aceasta setare este a doua cea mai populara setare a inelului datorita aspectului sau modern si adecvarii pentru un stil de viata activ. In loc sa tina diamantul cu prongs, setarea incercuieste diamantul sau piatra centrala, cu o janta subtire de metal, personalizata pentru a tine piatra strans in loc.

Setarea lunetei poate fi o setare completa sau partiala. Este o alegere excelenta pentru asistenti medicali, profesori si altii care cauta un inel care sa nu se prinda si sa protejeze in mod adecvat diamantul.

  1. Inel de logodna: setare tensiune

Setarea tensiunii este denumita pentru tensiunea benzii metalice care fixeaza diamantul in loc; rezultatul este ca diamantul apare suspendat intre cele doua parti ale gambei. Setarile in stil tensional prezinta un aspect comparabil al suspensiei cu diamante, dar sunt mai putin costisitoare si complicate de realizat.

Setarile in stilul de tensiune adauga o doza suplimentara de securitate, deoarece folosesc o prindere sau o luneta in lateral sau dedesubtul diamantului pentru a ancora diamantul in loc.

  1. Setare Pave

Setarea pavé, pronuntata „pa-vay”, provine de la cuvantul francez „pave”, ca in pavaj cu diamante. Prin fixarea stransa a diamantelor impreuna cu vizibilitatea minima a margelelor metalice minuscule sau a prongurilor care tin pietrele la locul lor, efectul este unul de scanteie continua. Aceasta setare este, de asemenea, cunoscuta ca o setare de margele, iar in cazul in special pietre mici, poate fi numit un mic -pavé setare . Se spune ca diamantele sunt pavé-set atunci cand sunt la fel de mici ca .01-.02 carate si orice mai mic decat acesta ar fi numit micro-pavé.

  1. Setare cu 3 pietre

Setarea cu trei pietre este o setare versatila care poate fi folosita pentru logodna, aniversare sau pentru orice ocazie. Cele trei pietre, asezate indeaproape, se spune ca simbolizeaza trecutul, prezentul si viitorul cuplului.

Aceste pietre pot fi fie de aceeasi dimensiune sau, cum se intampla adesea, piatra centrala este mai mare decat cele doua pietre laterale. Cele mai populare forme de diamante pentru aceasta setare sunt croiala rotunda stralucitoare si croiala printesa.

  1. Setare vintage

Multe dintre stilurile de inel de logodna antice / vintage sunt concepute pentru a se potrivi cu perioade specifice de timp ale modei bijuteriilor, cum ar fi stilurile Art Deco, Edwardian si Victorian. Adesea, aceste inele prezinta lucrari complexe de detalii, cum ar fi filigranul si milgraina; si radiaza mult farmec si caracter.

  1. Setare Cluser

Un cluster care stabileste „clustere” pietre strans intre ele pentru a parea un diamant mare. Poate contine o piatra centrala mai mare sau un grup de pietre de dimensiuni egale. Se prezinta ca o piatra mai mare, chiar daca pietre mai mici alcatuiesc suprafata si dimensiunea

  1. Setare benzi de eternitate

Aceste benzi isi prind numele din prezenta „eterna” a diamantelor sau a altor pietre pretioase care decoreaza intreaga banda a inelului. Inelele Eternity sunt disponibile in setari de prong, canal, bezel si flush.

  1. Inele cu piatra mare

Pentru femeile care isi doresc un inel care sa le scoata in evidenta, un inel cu piatra mare reprezinta cea mai buna solutie, insa cu siguranta si pretul va fi pe masura.

0 Shares
You May Also Like