5 motive pentru care sa invat limba engleza

5 motive pentru care sa invat limba engleza

0 Shares
0
0
0

In aceasta societate moderna, globalizata, trebuie sa stim cum sa vorbim unul cualtul, iar limba este un instrument important. Marea intrebare este – care limba ar trebui sa studiezi?

Pentru cei care au crescut in tari in care limba engleza nu este vorbita, alegerea este destul de evidenta – stiind cum sa vorbesti engleza poate deschide numeroase porti de pe tot globul. Deci, daca inca nu sunteti de acord cu privire la faptul ca ar trebui sa studiati limba engleza ca a doua limba, aici sunt Top 5 motive pentru care ar trebui sa o faceti:

  1. Engleza este limba globala a afacerilor.

Daca sunteti interesat sa lucrati pentru una dintre cele mai mari organizatii din lume, sunt sanse ca limba engleza sa fie limba pe care o folosesc angajatii pentru a comunica. Engleza a devenit limba comuna pentru afacerile internationale, asa ca majoritatea companiilor multinationale necesita un anumit nivel de intelegere a limbii engleze, iar cunoasterea limbii vorbite local in jurul companiei va va stimula si mai mult.

Adevarul este ca cei care au o aderenta fluenta asupra limbii engleze tind sa primeasca un nivel mai ridicat salariu decat cei care nu au, astfel incat invatarea limbii engleze, intr-adevar, te poate ajuta sa avansezi in cariera ta.

  1. Engleza este a doua limba cea mai vorbita in lume.

Singura limba vorbita mai mult decat limba engleza este limba mandarina sau chineza, dar pana in prezent limba engleza a avut un impact mult mai global, deoarece o majoritate semnificativa de oameni care vorbesc mandarin sunt fie in China, fie in America unde foarte multi chinezi au emigrat. In zilele de azi, engleza este de multe ori limba folosita atunci cand oamenii din diferite tari se intalnesc.

Acest lucru a fost clarificat in tari cum ar fi India, unde populatia vorbeste 780 de limbi diferite iar limba engleza este instrumentul folosit pentru a aduce impreuna toti acesti oameni. Ganditi-va ca unii oameni isi spun “Vreau sa invat mai multe limbi, dar nici macar nu pot vorbi limba engleza in mod corespunzator”, asadar, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa optati pentru un curs engleza.

  1. Engleza este limba Guvernului.

Natiunile Unite folosesc atat engleza cat si franceza ca si limbi oficiale. De asemenea, cu o influenta  masiva asupra afacerilor mondiale, Statele Unite si statele din vestul Europei, in general, sunt pionii cheie la nivel global. Aceste tari folosesc in principal limba engleza pentru a comunica intre ele, iar reprezentantii statelor trebuie sa inteleaga perfect limba engleza pentru interpretarea corecta a declaratiilor.

  1. Peste jumatate din site-urile lumii sunt scrise in limba engleza.

Statisticile exacte sunt greu de gasit, dar se estimeaza ca din cele 10 milioane de site-uri, cele mai populare din lume, cel putin cincizeci la suta, au fost scrise in limba engleza. Este o multime de continut media pe Internet care este in limba engleza.

  1. Sa traiti intr-o tara noua si interesanta in timp ce invatati limba.

Multe scoli ofera sansa de a trai intr-o tara strina vorbind engleza in timp ce i studiati! Aceasta este una dintre cele mai rapide si eficiente metode de a invata orice limba straina. In acest fel, o limba straina e mult mai usor de studiat.

 

0 Shares
You May Also Like