Aparate de aer conditionat mobile ce sunt si cum functioneaza

Aparate de aer conditionat mobile ce sunt si cum functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Aparatele de aer conditionat mobile au mobilitatea de partea lor. Fiind compacte si dotate cu roti, acestea pot fi mutate dintr-o camera in alta. Nu necesita instalare si nu este nevoie de lucrari de zidarie pentru a le instala. Desigur, acestea au si dezavantaje. Primul dezavantaj major este ca acestea pot raci doar o singura camera odata. Un alt dezavantaj major este faptul ca trebuie amplasate in apropierea unei ferestre, deoarece trebuie sa expulzeze aerul cald in exterior.

Aparate de aer conditionat stationare

Aparatele de aer conditionat stationare sunt cele mai frecvent utilizate si constau dintr-o unitate interioara pentru racire si un motor extern care o alimenteaza. Ca dezavantaje, acestea prezinta cu siguranta o instalare mai invaziva, care poate necesita lucrari de zidarie pentru a fixa si transporta electricitatea, daca nu exista deja o predispozitie. Pe de alta parte, insa, acestea sunt cele mai silentioase, sunt mai putin voluminoase si au un impact estetic mai bun. Dupa ce a fost identificata categoria potrivita de aparat de aer conditionat, trebuie sa se decida asupra modelului.

Aparate de aer conditionat cu pachet fara unitate exterioara

Acesta este aparatul de aer conditionat fara unitate exterioara, solutia ideala pentru cei care nu doresc sa strice estetica fatadei. In acest caz, motorul este instalat in interiorul cladirii.

Aparate de aer conditionat split fixe

Acestea sunt cele mai comune aparate de aer conditionat, care constau dintr-o unitate interioara fixata pe perete si o unitate exterioara amplasata pe fatada cladirii. Printre acestea se numara modelele echipate cu o pompa de caldura care poate fi utilizata si pentru a incalzi aerul pe timp de iarna. In prezent, cele mai populare modele sunt cele echipate cu un invertor, care mentine temperatura mai stabila la un consum mai mic de energie.

Aparate de aer conditionat multi-split

Acestea sunt aparate de aer conditionat care constau din mai multe unitati interioare si un singur compresor extern. In comparatie cu split-ul fix, se pot seta temperaturi diferite in diverse incaperi.

Aparate de aer conditionat cu invertor sau de tip on-off

Dupa cum am mentionat deja, aparatele de aer conditionat fixe pot fi echipate cu tehnologia invertorului sau pot fi clasice on-off (pornit sau oprit), cum este si un apparat cu aer conditionat Yamato 12000 BTU YW12IH1. Conditiile Inverterului distribuie aerul rece la putere maxima inca de la inceput pentru a atinge temperatura dorita intr-un timp scurt. Apoi isi reduce treptat puterea pentru a mentine temperatura stabila in timp ce ramane pornit.

 

Aparatele de aer conditionat de tip “on-off” sunt cele traditionale si cele mai economice. Acestea se opresc atunci cand este atinsa temperatura dorita si repornesc automat imediat ce detecteaza o schimbare a temperaturii interioare. Prin urmare, aparatele de aer conditionat conventionale conduc la fluctuatii continue de temperatura care duc la un consum mai mare de energie. Acesta este motivul pentru care va recomandam sa alegeti un aparat de aer conditionat cu invertor daca obiectivul dvs. este sa va raciti la cel mai mic cost din factura de energie.

 

0 Shares
You May Also Like