Avantajele incalzirii prin pardoseala

Avantajele incalzirii pentru pardoselii fata de sistemele conventionale

0 Shares
0
0
0

Stiati ca multi dintre cei care isi cumpara un apartament nou la rosu, sau cei care isi cumpara un apartament vechi, pe care aleg sa il modernizeze dupa bunul plac, instaleaza incalzirea prin pardoseala in casele lor?

Exista o multime de motive care va pot determina sa alegeti incalzire si automatizari pentru pardoseala, iar in randurile care urmeaza veti afla mai multe detalii. Veti putea sa descoperiti si care sunt cele mai importante avantaje ale incalzirii prin pardoseala. Deci, merita neaparat sa cititi pana la final acest articol.

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este in crestere, pe masura ce clientii isi dau seama de avantajele pardoselii fata de sistemele conventionale de radiatoare. Incalzirea prin pardoseala este un mijloc de incalzire a unei proprietati intregi prin instalarea unei tevi de incalzire prin pardoseala in podeaua dvs., aceasta transporta apa calda pentru a radia caldura in camerele dvs., de jos, din pardoseala.

Confort sporit

Rezultatul este ca puteti experimenta un nivel de caldura mai bine distribuit si mai confortabil, mai ales ca puteti controla cu usurinta caldura cu un termostat de ultima generatie. Cu caloriferele puteti experimenta uneori un nivel inconfortabil de caldura, aerul devenind uscat. De precizat insa este faptul ca incalzirea prin pardoseala ajuta de fapt la conservarea umiditatii din aer, pastrand o atmosfera mai confortabila.

Mai mult control = costa mai putin pentru a rula

In ceea ce priveste termostatele utilizate impreuna cu incalzirea prin pardoseala, acestea difera de cele mai conventionale in care exista in general, un singur termostat central.

Cu incalzirea prin pardoseala puteti programa in mod convenabil temperaturi individuale ale camerelor, ceea ce inseamna ca nu este necesar sa incalziti inutil anumite camere, si sa indepliniti cerintele de incalzire ale fiecarei camere (puteti chiar sa va controlati incalzirea de pe smartphone!).

Rezultatul nu este doar un nivel imbunatatit de confort, cir poate produce si o economie semnificativa in comparatie cu sistemele de radiatoare.

Incalzire prin pardoseala cu pompe de caldura

Pompele de caldura sunt un produs de energie regenerabila, care furnizeaza energie din aer sau din sol si isi propun sa pompeze eficient aceasta caldura in tot sistemul de pardoseala.

Aceste pompe pot furniza apa menajera incalzita de pana la 60˚C, oferind in acelasi timp o temperatura mai scazuta si mai eficienta in toate conductele din pardoseala.

Incalzirea prin pardoseala functioneaza cu pompa de caldura pentru a asigura un nivel controlat de caldura in intregul sistem, regland temperatura eficient in functie de cerintele de incalzire ale utilizatorului.

Intretinere limitata

Incalzirea prin pardoseala necesita o intretinere limitata dupa instalare. In urma efectuarii testelor de presiune cu scopul de a elimina posibilitatea scurgerilor, puteti avea siguranta si linistea sufleteasca pentru ca tevile din pardoseala nu vor trebui sa fie indepartate si ulterior din nou instalate dupa ce sunt asezate corect.

Intretinerea este ceva care poate duce la taxe costisitoare si incomode, iar costul potential al reparatiilor poate fi mare pentru incalzirea conventionala. Cand vine vorba de incalzirea prin pardoseala, aceasta va poate economisi bani.

Implicatii potentiale asupra sanatatii

Curentii de incalzire prin convectie pot servi la agravarea simptomelor persoanelor care sufera de astm si a persoanelor care pot avea alergii la praf datorita faptului ca curentii circula si distribuie un nivel mai mare de praf prin camera si gospodarie. Incalzirea prin pardoseala ofera o caldura radianta mai curata, cauzand mai putin disconfort persoanelor care sufera.

Confortul incalzirii prin pardoseala

Confortul incalzirii prin pardoseala consta in capacitatea sa de a va satisface nevoile de incalzire intr-un mod eficient si rentabil; oferind, de asemenea, un mediu casnic mai confortabil pentru toata lumea.

Caloriferele raman desigur, un mijloc viabil de incalzire a locuintei dvs. si sunt adesea utilizate impreuna cu incalzirea prin pardoseala, ceea ce ofera persoanelor mai multe optiuni atunci cand aleg o solutie de incalzire.

0 Shares
You May Also Like