Avantajele si dezavantajele masinilor diesel

Avantajele si dezavantajele masinilor diesel

0 Shares
0
0
0

In anul 2020, una dintre necesitatile omului de rand este sa detina un autoturism pe care sa il foloseasca pentru a face naveta la servici. Fireste, autoturismul personal poate fi folosit si in diferite alte scopuri.

Pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste masina, cei care urmeaza sa faca achizitia, cu siguranta vor tine cont de factori importanti precum marca si modelul masinii, anul fabricatiei, capacitatea cilindrica si numarul cailor putere, dar si tipul de carburant folosit.

Cei mai multi dintre cei care au nevoie sa isi cumpere un autoturism, isi indreapta atentia spre masinile diesel, iar din acest motiv am ales sa va prezentam in continuare unele avantaje si dezavantaje ale masinilor diesel. Cititi pana la final pentru ca acest articol va poate influenta alegerea.

Avantajele masinilor diesel

 • Dieselele sunt mai eficiente in materie de combustibil si emit mai putin CO2 decat motoarele pe benzina (acest lucru inseamna automat ca sunt mai bune pentru mediu).
 • Dieselele produc un cuplu (putere de tragere) considerabil mai mare in comparatie cu masinile cu motorizare pe benzina, ceea ce le face vehicule bune pentru tractarea sau transportul sarcinilor grele.
 • Datorita cresterii economiei, puteti ajunge pana la dublarea numarului de kilometri dintr-un rezervor de combustibil = mai putine deplasari la statia de service.
 • Combustibilul diesel (motorina) este mai putin predispus la fluctuatiile de pret decat benzina.
 • Unele masini cu motorizare diesel sunt chiar mai economice decat hibrizii si sunt mai ieftine de cumparat.
 • Motoarele diesel sunt in general mai rezistente, deoarece trebuie sa reziste la raporturi de compresie mai mari, iar acest lucru inseamna o longevitate mai buna. Mercedes-Benz detine recordul de longevitate, mai multe vehicule parcurgand peste 900.000 de mile pe motorul lor initial. Datorita „rezistentei” lor percepute, valorile de revanzare sunt de obicei mai bune pentru masinile cu motoare diesel, decat pe benzina.
 • Motoarele diesel nu au la fel de multe parti ca motoarele pe benzina. Nu necesita reglare sau scanteie.
 • Dieselele sunt excelente pe autostrada, deoarece asigura o putere puternica de depasire si de multe ori pot face acest lucru fara a schimba angrenajele.

Dezavantajele masinilor diesel

 • Combustibilul fara plumb (benzina) obisnuit este mai ieftin la pompa decat motorina.
 • Modelele diesel pot fi oriunde cu 10-15% mai scumpe decat omologii lor pe benzina. Este important sa descoperiti cati ani vor fi necesari pentru a recupera beneficiul initial (in functie de pretul motorinei si de kilometrii pe care ii conduceti).
 • Motoarele diesel pot fi mai costisitoare.
 • Dieselul foloseste un filtru de particule pentru a indeparta particulele de dioxid de azot din poluarea atmosferei, insa acestea pot fi infundate atunci cand sunt utilizate in principal pentru conducerea urbana, ceea ce poate duce la poluarea gazelor daunatoare.
 • In timp ce motoarele diesel devin mai rafinate, unele inca suna ca camioane.

Asadar, acum ati descoperi atat avantajele cat si dezavantajele masinilor diesel, iar alegerea finala va apartine. Cert este faptul ca inainte de a incheia contractul de vanzare – cumparare al masinii, trebuie sa treceti pe la un service itp Cluj Napoca 2020.

Va intrebati probabil care sunt motivele pentru care este necear sa duceti masina intr-un asemenea service auto. Ei bine, in primul rand, masina pe care intentionati sa o cumparati este testata la sange atat in ceea ce priveste sistemul de directie, cat si in ceea ce priveste sistemul de franare.

Marele avantaj pe care il are un service itp, este ca verifica si noxele masinii, pentru ca este deosebit de important acest lucru. Nu se stie niciodata cand va poate opri in trafic un echipaj mobil RAR, iar daca noxele emise nu corespund cu cele din talon, atunci veti putea primi amenda, si puteti ramane fara talon.

0 Shares
You May Also Like