Bine-ai-venit-in-Mauritius

Bine ai venit in Mauritius

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi prefera un alt tip de vacanta. Unii au obiceiul bine intiparit de a petrece la all inclusive alaturi de familie, de toate rudele, altii merg pe vase de croaziera, in cautarea aventurii maritime sau cu autostopul in diverse tari.

Vacantele pe care le facem in general tin de buget si de nevoile pe care le avem intr-un anumit moment al vietii. Poate sa fie vorba de relaxare si de fuga de cotidian, de o pauza absolut necesara sau de nevoia de nou, de redescoperirea potentialului sau a lucrurilor pe care ti-a fost mereu frica sa le faci.

Nevoia de control vine uneori drept opreliste in calea indeplinirii viselor si a neprevazutului. Am citit multe lucruri interesante despre o insula din apropiere de Reunion in ultima vreme, astfel iau in calcul un sejur Mauritius in curand.

Insula se afla localizata tocmai in sud-vestul Oceanului Indian, iar in apropiere se afla Madagascar-ul. Alaturi de Reunion este parte a insulelor Mascarene.

Un semn ca turismul este infloritor, este reprezentat acolo de numarul mare de hoteluri si resorturi. Cel mai mare oras din insula este Port Louis. Din cand in cand, in Mauritius ploua mocaneste, te poti bucura de apa oceanului Indian si de recife de corali, de adevarate lagune naturale, dar si de drumuri de munte offroad.

Turul insulei ofera multe surprize, exista autobuze locale pe care sa le folosesti alaturi de alti calatori. Sunt gradini particulare, piscuri stancoase si lanuri de trestie de zahar. Totodata, exista si posibilitatea navigarii pe gura de varsare a vreunui rau, alaturi de operatorii locali, alaturi de alte variante de explorare a frumusetii zonei. Poti face scufundari in apa oceanului daca esti destul de curajos sau sub vreo cascada.

Muzica traditionala si masinile de inghetata sunt peste tot. Te poti minuna de altfel, la fiecare pas de frumusetea florilor de banan si a florilor de papaia. Apropos, acestea pot fi si mancate, stiai?

Pomii de papaia sunt de doua tipuri, unii fac doar flori, iar ceilalti si fructe.

Insula Mauritius are origine vulcanica si clima tropicala. Astfel, lunile de vara si de iarna sunt opuse sezoanelor din Europa, prin situarea insulei in emisfera sudica, asadar, iarna romaneasca este absolut perfecta pentru o vizita in vara din Mauritius. Ai bagajele gata sa ma insotesti?

0 Shares
You May Also Like