Idei si perceptii despre vacanta cu rulota

0 Shares
0
0
0

Stau si ma intreb daca exista cineva care sa nu se fi visat cel putin o data in viata, la volanul unei autorulote sau a unei masini cu rulota, conducand liber si fara griji spre munti, vai si poienite insorite si avand o vacanta lunga si lipsita de stresul cotidian.

O astfel de calatorie alaturi de partenerul de viata, impreuna cu familia sau cu cei mai buni prieteni, fara prea multe destinatii fixate sau planuri, cu opriri spontane si peisaje de poveste aparute la fereastra ar trebui sa fie pe lista de ,, To Do” a tututor.

Bineinteles, in cazul in care nu exista buget pentru achizitionarea unei autorulote sau a unei rulote, sunt deja disponibile pe piata o multime de firme care se ocupa cu inchirierea unor astfel de ,, vise” mobile.

Pe langa rulote poti sa optezi sa achizitionezi  si un pavilion gradina ieftin, pentru a avea oricand si oriunde ati opri si campa o zona ferita de razele puternice ale soarelui sau de picaturile reci de ploaie. De preferat sa se opteze pentru un model tip acordeon pentru o pliere compacta si rapida, dar si pentru a economisi spatiu de depozitare.

In cazul in care sunteti un numar mic de persoane, puteti alege un model de dimensiuni mai mici, precum cele de 2x2m, fie cu pereti laterali fie fara, pentru a va feri de vanturi, ploaie, insecte, etc. fara a mai avea nevoie de nimic altceva inafara de voie buna si zambete.

A avea o vacanta cu rulota este precum o plimare intr-un castel magic in care pe langa toate lucrurile utile si de care avem cu adevarata nevoie, pot incapea toate visele noastre, idele si aventurile la care am sperat intotdeauna ca vom putea participa.

Intr-o astfel de calatorie este necesar sa ai in bagaj lucruri atat utile si practice cat si mici elemente de rasfat, pornind de la imbracaminte, ustensile de bucatarie, obiecte necesare pentru o igiena corecta, kit-uri pentru reparatii de urgenta pana la carti sau aparate de masaj pentru clipele de relaxare si de eliberare de stres dupa drumurile lungi facute, etc .

Ceea ce este atat de fascinant la autorulote si rulote este faptul ca desi spatiul este destul de limitat, ele sunt construite si proiectate astfel incat, fiecare element din interior, sa poate fi versatil si folosit intr-o multime de moduri.

De exemplu, zona chiuvetei si a aragazului poate fi camuflata cu usurinta atunci cand cele 2 obiecte  nu ne sunt necesare, pentru a profita de spatiul acela transformandu-l in blat pentru gatit, suport pentru depozitarea diverselor lucruri, masuta pentru pozitionarea laptopului, etc.

Bineinteles, exista si lucruri ce pot fi considerate mari impedimente sau mari dezavantaje in ceea ce priveste calatoriile de acest gen, lucruri precum igiena, mersul la toaleta, confortul unor saltele de hotel cu cearceafuri fine si paturi spatioase, insa, pentru adevaratii pasionati de natura, aceste elemente nici macar nu par sa existe.

Se spune ca oamenii care calatoresc in acest mod sunt in general oameni buni, visatori, excentrici si curajosi, avand deseori ocazia sa legi prietenii in camping-uri, uneori fiind chiar ,,dezavantajele” excursiei, elementele care sa va uneasca, totul pornind de la o simpla discutie in care vecinul din rulota de langa se ofera sa te gazduiasca la masa lor, ori sa iti dea o priza in care sa alimentezi bateria.

 

0 Shares
You May Also Like