Cand sunt necesare implanturile dentare?

0 Shares
0
0
0

Pierderea prematura a dintilor poate aparea la orice varsta din mai multe motive, printre care:

Dezintegrare sau infectie intensa: desi umpluturile dentare si terapia canalelor radiculare pot trata degradarea si infectia, poate fi necesara extragerea daca starea dumneavoastra a progresat prea mult.

Boala gingiei: Boala parodontala avansata afecteaza marimea buzelor gingiei si se poate extinde la tesutul osos, ducand la pierderea dintilor

Trauma: Un accident de munca, un accident rutier sau un accident de sport pot duce la pierderea unuia sau a mai multor dinti.

Ei bine, aceste probleme pot fi rezolvate foarte rapid iar solutia poarta numele de implant dentar. Indiferent ca unul sau mai multi dinti s-au rupt din cauza unei boli a danturii sau in urma unui accident de orice tip, implanturile dentare pot reprezenta cea mai buna solutie pentru a avea din nou o dantura perfecta.

Daca va confruntati cu o asemenea problema si aveti unul sau mai multi dinti lipsa, trebuie sa optati cat mai rapid pentru un implant dentar, pentru ca in caz contrar va expuneti unor riscuri, precum:

Slabirea maxilarului

Cand va cadea un dinte, deja maxilarul nu va mai avea aceiasi sursa de stimulare. Daca aveti mai multi dinti lipsa deja aceasta este o problema. Modificarile din maxilarul dvs. va pot afecta candidatura pentru implanturile dentare pentru ca implanturile se pot pune doar daca maxilarul este in stare buna.

Tocmai de aceea, atunci cand deja aveti unul – doi dinti lipsa, trebuie sa optati cat mai rapid pentru un implant dentar, pentru ca maxilarul sa nu va fie si mai tare afectat.

Dificultati de vorbire

Pierderea dintilor poate face dificila pronuntarea anumitor cuvinte. Acest lucru va poate afecta increderea, interesul pentru socializare si performanta muncii. Tocmai de aceea, este necesar sa optati cat mai repede pentru un implant dentar atunci cand aveti un dinte lipsa.

Nealinierea dintilor

Atunci cand pierdeti un dinte, ceilalti dinti vor incepe sa se deplaseze in incercarea de a completa diferenta ramasa. Aceasta schimbare poate afecta modul in care se potrivesc dintii, asa ca pentru a evita o asemenea situatie neplacuta, cu siguranta este necesar un implant dentar.

Subnutritie

Pierderea extinsa a dintilor poate inhiba sever capacitatea dvs. de a manca alimente solide si nutritive. Fara capacitatea de a va bucura de mere, morcovi si alte alimente importante, sanatatea dvs. generala poate avea de suferit. Tocmai de aceea, pentru a nu va confrunta cu o asemenea problema, ar fi bine sa optati pentru un implant dentar.

Mai mult decat atat, dintii lipsa va pot face sa aratati mai in varsta decat sunteti. Cand va pierdeti un dinte, obrajii si buzele dvs. pot parea mai inundate, deoarece nu au suport structural din dinti. Acest lucru poate duce la scaderea increderii in sine si la consecintele psihologice suplimentare.

Asadar, pentru a evita toate aceste situatii neplacute, atunci cand aveti unul sau mai multi dinti lipsa, cu siguranta ar fi indicat sa optati pentru implant sau implanturi dentare, iar in acest sens ar fi indicat sa va indreptati atentia spre un medic stomatolog cu experienta.

0 Shares
You May Also Like