Cand trebuie efectuata o ecografie la san

Cand trebuie efectuata o ecografie la san?

0 Shares
0
0
0

Controlul medical sau controlul de sanatate este cu siguranta cea mai buna modalitate de a arunca o privire completa asupra starii tale de sanatate si de a permite depistarea precoce.

Ce este ecografia mamara?

O ecografie sani Cluj foloseste ultrasunetele pentru a obtine imagini din interiorul sanului. Acest examen imagistic se efectueaza in plus fata de o mamografie. Permite a se vedea natura lichida sau solida a nodulilor descoperiti in timpul mamografiei.

Se efectueaza o ecografie la san:

  • Dupa descoperirea unei anomalii in timpul mamografiei, face posibila rafinarea rezultatului.
  • Cand densitatea sanilor nu permite efectuarea unei mamografii, mai ales la femeile tinere.
  • La gravidele pentru care ultrasunetele nu prezinta niciun pericol, spre deosebire de razele X din mamografie.
  • La femeile cu implanturi mamare.
  • Sa ghideze medicul radiolog in timp real in timpul unei probe prelevate cu un ac pe san sau in timpul punctiei anomaliei la san.
  • Ca parte a unui control de sanatate.

Ecografia mamara poate fi efectuata in orice moment, in orice perioada a ciclului menstrual. Nu necesita nicio pregatire speciala. Aceasta examinare este nedureroasa si nu prezinta niciun risc. Fiind neiradiante si de buna siguranta, ecograful se poate repeta daca este necesar.

Procedura cu ultrasunete mamare

Inainte de inceperea unei ecografii, radiologul efectueaza un examen clinic al sanilor pentru a cauta ganglioni limfatici anormali. Apoi aplica un gel pe piele pentru a facilita contactul dintre piele si sonda. Gelul folosit este hipoalergenic si nu prezinta niciun pericol pentru piele. Radiologul muta sonda cu ultrasunete pentru a obtine imagini cu interiorul sanilor. Fiecare san este examinat sistematic. Radiologul face fotografii in timpul ecografiei. Acestea vor fi apoi interpretate si studiate de catre medicul specialist. Ecografia mamara dureaza in general aproximativ zece minute. Dureaza putin mai mult daca probele sunt luate in acelasi timp.

In ziua examinarii, este nevoie ca pielea ta sa fie perfect curata, fara produs cosmetic. Este de preferat sa porti pantaloni si top pentru a evita sa te dezbraci complet in timpul examinarii.

La un centru de senologie ti se va permite sa beneficiezi de tot ce este mai bun din sistemul de sanatate. Echipa lor medicala te insoteste intr-un mod personalizat in toate problemele tale de sanatate pe care le ai.

Centrele de sanatate de renume sunt dotate cu cele mai noi tehnologii imagistice: scanner toracic, ecografie renala, ecografie tiroidiana, panoramica dentara… Vei avea acces la un examen imagistic complet intr-un centru de ultima generatie.

Beneficiile ecografiei mamare

Ecografia mamara este folosita pentru a studia aspectul glandei mamare si pentru a cauta eventuale chisturi, noduli, adenofibroame etc. Se foloseste pentru a masura marimea anomaliilor si natura lor. Cu toate acestea, nu diagnosticheaza cancerul. In caz de suspiciune, trebuie efectuate alte examinari pentru a confirma diagnosticul. Ecografia mamara permite medicului sa-si orienteze diagnosticul.

Trebuie sa stii ca nu toate anomaliile detectate in timpul ecografiei sunt canceroase. Pentru a confirma diagnosticul, poate fi efectuata o biopsie.

Doar un diagnostic precoce imbunatateste posibilitătile de tratament si creste sansele de recuperare.

Daca este diagnosticat cancerul de san, cu cat depistarea este mai devreme, cu atat sunt mai mari sansele de recuperare.

0 Shares
You May Also Like