Omega-3 pentru copii

Omega-3 pentru copii

0 Shares
0
0
0

În ultimii ani, acizii grași omega-3 au devenit extrem de populari în domeniul nutriției. Omega-3 sunt acizi grași esențiali care ajută la hrănirea creierului și la menținerea sănătății. Ele fac parte din procesul de construire a celulelor noi – cheia dezvoltării sistemului nervos central și cardiovascular și ajută organismul să absoarbă nutrienții. Grăsimile Omega-3 sunt, de asemenea, importante pentru funcționarea și dezvoltarea normală a ochilor.

În plus, unele cercetări au arătat că grăsimile omega-3 pot ajuta la gestionarea stărilor psihologice și comportamentale datorită rolului lor pentru sistemul nervos. Și efectele antiinflamatorii ale grăsimilor omega-3 au fost, de asemenea, studiate ca un potențial tratament pentru afecțiuni, de la obezitate, la astm, la infecții ale căilor respiratorii superioare.

Rețineți că unele dintre aceste studii au fost restrânse, iar alte studii au găsit rezultate contradictorii. În plus, este posibil ca cercetarea să se fi concentrat doar pe un singur tip de acizi grași omega-3. Mai multe cercetări trebuie făcute înainte de a cunoaște implicațiile complete ale grăsimilor omega-3 asupra organismului. Discutați întotdeauna cu medicul copilului dumneavoastră înainte de a-i oferi orice supliment alimentar

Cele 3 tipuri de grăsimi Omega-3

Tipurile de grăsimi omega-3 sunt: acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul alfa-linolenic (ALA).

EPA și DHA se găsesc în principal în anumiți pești. ALA se găsește în principal în surse vegetale, inclusiv în semințele de in, semințele de chia și nuci, dar și în unele tipuri de pește și carne. Animalele hrănite cu iarbă tind să aibă o cantitate mai mare de acizi grași omega-3 și să producă lapte și ouă cu mai mult.

Aporturile adecvate recomandate actuale de omega-3 pentru copii sunt:

  • 0 – 12 luni: 0,5 grame/zi
  • 1 – 3 ani: 0,7 grame/zi
  • 4 – 8 ani: 0,9 grame/zi
  • 9 -13 ani (băieți): 1,2 grame/zi
  • 9 – 13 ani (fete): 1,0 grame/zi
  • 14 – 18 ani (băieți): 1,6 grame/zi
  • 14 – 18 ani (fete): 1,1 grame/zi

Sprijinirea dezvoltării sănătoase a copilului cu omega-3 poate începe înainte de nașterea copilului și poate continua în timp ce copilul este în copilărie. Potrivit unor studii efectuate de Institutul Național de Sănătate din SUA,  pot exista beneficii pentru sănătatea copilului dacă părintele copilului consumă  fructe de mare care conțin DHA în timpul sarcinii și alăptării. Asta pentru că DHA este vital pentru dezvoltarea creierului și retinei copilului și pentru creșterea sănătoasă și greutatea la naștere.

De asemenea, Omega-3 modifică membranele celulare din sistemul nervos central și pot ajuta la procesele cerebrale la persoanele cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Într-o recenzie din 2018, experții internaționali au conchis că suplimentele de omega-3 pot produce schimbări mici, dar semnificative ale simptomelor ADHD, având în același timp un profil de siguranță tolerabil.

Chiar dacă studiile au sugerat, de asemenea, că există beneficii suplimentare ale omega-3, inclusiv îmbunătățirea calității somnului și a funcției cognitive, oamenii de știință trebuie să facă mai multe cercetări pentru a le confirma.

Pentru că furnizorul contează extrem de mult pentru a certifica calitatea suplimentelor, puteți încerca Marnys Omega 3 + 6 Junior pentru copii, care vor avea efecte semnificative în timp.

0 Shares
You May Also Like