Care este semnificatia rochiei albe de mireasa?

Care este semnificatia rochiei albe de mireasa?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand o mireasa isi planifica ziua speciala, ea incepe prin cumparaturi pentru a gasi rochia de mireasa perfecta. In buticurile din intreaga lume consensul pare sa fie acelasi: cele mai multe rochii de mireasa sunt albe sau fildes.

Asociatia Istorica a Comitatului Monroe sustine ca traditia rochiei albe a aparut atunci cand regina Victoria a purtat o rochie alba magnifica pentru nunta ei printului Albert in 1840.

Albul a fost  o culoare care a fost greu de purtat pentru  o mireasa  obisnuita pentru ca aceasta culoare necesita multa atentie si o intrertinere destul de delicata, din acest motiv, rochia alba e purta doar de doamnele cu grad de regalitate.  Dar de atunci,  lucrurile s-au schimbat si tesatura alba a devenit mai accesibila, iar miresele au purtat aceasta culoare in ziua nuntii.

Istorie

Potrivit resursei online From Times Past, regina Victoria purta o rochie alba la nunta ei cu Printul Albert si de atunci  a inceput moda de a purta alb. Pe atunci, albul era o tesatura mai scumpa, redeventa sau bogatii nu puteau decat sa o cumpere.

Miresele nu isi puteau permite sa cumpere o rochie de mireasa care sa fie purtata o singura data, asa ca majoritatea purtau cea mai buna tinuta de duminica sau cea mai buna rochie de seara.

Cand Marea Depresiune si al doilea razboi mondial s-au incheiat, miresele au inceput sa poarte mai mult alb in rochiile lor si dupa nunta lui Grace Kelly in 1950, miresele au inceput sa-si incorporeze stilul personal in rochiile lor pentru a le face mai elaborate.

Importanta

Importanta de a purta o rochie de mireasa alba in secolul XXI se datoreaza faptului ca mireasa este inca considerata a fi pura.

Site-ul For Times Past sustine ca in cartea lui Lady Godey din 1849, aceasta afirmatie a fost tiparita: traditia a decis din cele mai vechi timpuri ca albul este cea mai potrivita nuanta, indiferent de material. Este o emblema a puritatii si inocentei copilariei unei fete si a inimii imaculate pe care o pastreaza  pentru cel ales.

In timp ce istoria ne arata ca, de fapt, cererea pentru rochia de mireasa alba a fost ceea ce a facut-o atat de populara- acest tip de tesatura nu a fost disponibil pentru toata lumea pana dupa Revolutia Industriala. Atunci cand cauti o rochie interesanta, poti vedea aici rochie de mireasa Cluj.

Perioada de timp- moda

Moda a inceput in 1840, cand regina Victoria a purtat rochia alba la nunta ei cu Printul Albert.

In anii 1890, magazinele universale au inceput sa faca culoarea mai disponibila mireselor, iar Ladies Home Journal a sustinut culoarea spunand: …

Din timpuri imemoriale rochia de mireasa a fost de culoare alba. In 1920, Coco Chanel a creat prima rochie alba pana la genunchi care a consolidat albul ca si  culoare universala a rochiei de mireasa. In anii ’50, Grace Kelly a purtat o rochie alba din satin si matase si a inceput miscarea individualitatii in rochiile de mireasa.

Considerente

Deoarece relativ recent albul este norma pentru rochia de mireasa, au existat multe alte culori din care ai putea alege si a existat odata o poezie populara care detalia diferitele alegeri de culoare.

0 Shares
You May Also Like