Care sunt avantajele piscinelor în contracurent?

Care sunt avantajele piscinelor în contracurent?

0 Shares
0
0
0

Piscinele în contracurent, cunoscute și sub denumirea de bazine de terapie sau de exerciții, permit înotul în loc și exercițiile aerobic în apă. De asemenea, sunt folosite pentru ameliorarea articulațiilor artritice.

De mulți ani, bazinele în contracurent au fost găsite doar în spitale, centre de kinetoterapie și centre sportive. Dar de la mijlocul anilor 1990, acestea au început să fie folosite de oameni și în propriile case. Datorită dimensiunii sale compacte, piscinele în contracurent pot fi instalate în interior. Proprietarii le instalează de obicei în subsoluri, pe terase sau grădini. Spa-urile pot fi atât de simple sau atât de elaborate, după cum preferă fiecare.

Piscinele în contracurent funcționează prin crearea unui curent care imită un râu și este suficient de puternic pentru a înota, astfel încât pot fi folosite într-o varietate de moduri, inclusiv pentru antrenament intens, îmbunătățirea tehnicii de înot, exerciții terapeutice și recreative sau doar pentru distracție.

Puterea debitului de apă este controlată de proprietarul piscinei, care poate configura piscina pentru a satisface nevoile înotătorilor.

Înotul împotriva curentului într-o piscină: cea mai recomandată formă de activitate fizică

Pentru mulți, aceasta este cea mai recomandată formă de activitate fizică deoarece valurile pun cel mai puțin stres asupra articulațiilor și corpul nu obosește la fel de repede ca înotul direct în ocean.

Pe lângă faptul că înotul regulat îmbunătățește starea fizică a mușchilor și a sistemului cardiovascular, ajută și la recuperarea diferitelor leziuni. Pentru ca acest lucru să fie eficient, trebuie să te întinzi înainte de a intra în piscină cu forma adecvată, fără a te încorda.

Cu sistemul contracurent, îți poți crea propriul program de antrenament personalizat

Sistemul în contracurent își permite crearea propriul program de antrenament personalizat: în funcție de echipamentul ales, poți avea diferite tipuri de antrenament, fiecare nivel cu intensitatea continuă adecvată și durata personalizabilă.

În acest fel, poți înota prin curentul rezultat chiar și cu un efort mai mare pe loc, datorită eficienței antrenamentului de înot de rezistență. Dacă intensitatea nu ți se pare suficient de puternică, poți crește debitul rotind duza.

Deci, dacă ești în căutarea unui mod eficient de a înota în propria curte, piscina cu inot contracurent Duo SwimSpa este exact ceea ce ai nevoie. Te bucuri de o tehnologie avansată, în intimitatea casei tale, indiferent de sezon!

Eficacitatea piscinelor în contracurent

Antrenorii de competiție adaugă în prezent lecții de grup în combinație cu practica lor curentă. Ceea ce este special la aceste piscine este că curentul poate fi controlat manual. Înotătorii pot exersa ușor exerciții tehnice în timp ce antrenorul stă la câțiva pași. Acum există camere și oglinzi subacvatice (chiar și montate pe spate) care pot fi plasate în și în afara piscinelor.

Acest lucru le permite înotătorilor să vadă exact ce fac, iar antrenorii îi pot ajuta să facă corecturi în orice moment. Pe de altă parte, înotul rapid poate ajuta la creșterea rezistenței și a vitezei. Unele sisteme în contracurent sunt concepute pentru înotătorii de elită și pot atinge viteze de până la 100 de metri în 51 de secunde.

0 Shares
You May Also Like