Ce este important de stiut despre blefaroplastie?

Ce este important de stiut despre blefaroplastie?

0 Shares
0
0
0

Blefaroplastia sau operatia pleoapelor cum vrei tu sa ii spui, este o interventie chirurgicala care are rolul de a corecta atat pleoapele superioare cat si pleoapele inferioare.

Prin intermediul unei astfel de opearatie pleoape, se va putea inlatura excesul de grasime, excesul de piele sau excesul de muschi, si totodata, tot prin intermediul acestei interventii chirurgicale se va putea repozitiona pleoapa superioara si inferioara a regiunii faciale centrale.

Un amanunt foarte interesant este acela ca in timpul interventiei chirurgicale, surplusul de muschi, grasime sau piele de la nivelul pleoapei inferioare sau exterioare va fi indepartat.

Blefaroplastia, se imparte in doua categorii, astfel ca exista blefaroplastie superioara, dar si blefaroplastie inferioara, iar in continuare vom dezbate putin acest aspect.

Despre blefaroplastia superioara este important de mentionat faptul ca se adreseaza excesului de piele si de grasime din zona pleoapei superioare. Aceasta interventie chirurgicala poate ridica pozitia unei pleoape cazute din cauza slabirii edemului aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei.

Referitor la acest tip de blefaroplastie, este indicat sa amintim faptul ca trebuie sa ii fie recomandat pacientului de catre un chirurg estetician, care va indeparta cantitatea de grasime care este in plus. Aici este important de mentionat faptul ca daca se va indeparta foarte multa grasime, se va ajunge la aspectul de ochi infundat in orbita, care arata inestetic.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca exista si blefaroplastie inferioara, care poate sa fie utila pentru a corecta excesul de grasime de la nivelul celor 3 compartimente. Aceasta interventie se poate realiza fie prin indepartarea unei cantitati de grasime, fie prin asezarea ei peste santul lacrimal dupa ce acesta a fost modelat.

Tot prin blefaroplastie trebuie mentionat faptul ca se pot trata si cearcanele, care sunt de regula foarte accentuate din cauza diferitilor factori daunatori.

Cearcanele sunt atat de urate, si din pacate ele pot sa apara indiferent de varsta, si pot deasemenea sa vina la pachet cu pungile de grasime.

Ei bine, intr-o astfel de situatie cu siguranta blefaroplastia poate sa fie singura solutie pentru a scapa de asemenea probleme, iar persoanele care isi doresc sa scape de aceasta problema pot trece oricand cu incredere pragul unui chirurg estetician.

Un amanunt foarte interesant care trebuie mentionat aici este acela ca foarte multa lume considera ca daca opteaza pentru blefaroplastie, pot sa scape automat si de ridurile de la marginea ochilor, insa cu siguranta acest lucru nu este posibil.

Inainte de inceperea interventiei chirurgicale, pacientul va avea de facut un set complet de analize, asta pentru ca aceasta este procedura privind acest tip de interventie chirurgicala.

Persoanele care opteaza pentru blefaroplastie trebuie sa renunte la tigari si la alcool cu ceva timp inainte de operatie, si trebuie deasemenea sa intrerupa tratamentele cu medicamente care pot provoca sangerarea.

De retinut este si faptul ca dupa ce totul este terminat, este nevoie si de o recuperare medicala, iar aici totul va incepe de la aplicarea unor comprese reci pe fata, si de la folosirea picaturilor de ochi recomandate de catre doctor.

0 Shares
You May Also Like