Ce este o casa de amanet si cum functioneaza aceasta?

Ce este o casa de amanet si cum functioneaza aceasta?

0 Shares
0
0
0

O casa de amanet este o institutie de tip social, financiar si nebancar, care acorda imprumuturi substantiale tuturor persoanelor care au implinit varsta de 18 ani, si care ofera drept garantie unul sau mai multe bunuri in schimbul banilor imprumutati. De precizat este faptul ca imprumuturile pe care casele de amanet le ofera sunt pe termen scurt.

Casele de amanet pot sa reprezinte cea mai buna solutie pentru toate persoanele care au nevoie de un imprumut rapid, dat fiind faptul ca le pot oferi sume foarte mari de bani, fara a mai fi nevoie de girant sau de diferite alte garantii in afara produselor amanetate.

Un alt amanunt foarte important este acela ca evaluarea bunurilor care urmeaza sa fie amanetate se face pe loc, in prezenta clientului, iar banii clientul ii primeste pe loc, asta in conditiile in care este de acord cu evaluarea bunurilor facuta de catre reprezentantii casei de amanet.

Inainte de a primi banii insa, clientul trebuie sa semneze un contract incheiat intre el si casa de amanet, contractul de amanet fiind valabil pe o perioada de 30 de zile. Acesta are mentionate anumite aspecte precum suma de bani imprumutata, bunul sau bunurile lasate drept garantie, comisionul aferent imprumutului, data la care s-a incheiat contractul, data la care expira contractul, dar si datele personale ale clientului si datele casei de amanet.

Asadar, acestea fiind spuse, daca am vazut ce este si cum functioneaza o casa de amanet, in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt bunurile care pot fi amanetate.

Dupa cum toata lumea stie, bijuteriile sunt bunuri de valoare care pot sa fie oricand lasate drept garantie pentru un imprumut de la o casa de amanet. Casele de amanet primesc toate tipurile de bijuterii, din aur alb, aur galben, aur roz sau argint, ori bijuterii cu pietre pretioase sau semipretioase drept garantie.

De mai multi ani de zile, se practica si imprumutul cunoscut sub denumirea de amanet electronice, iar acest lucru nu ar trebui sa surprinda pe nimeni in conditiile in care oamenii isi cumpara mereu dispozitive electronice, pe care le folosesc o anumita perioada de timp, dupa care au nevoie de altele mai noi si mai performante.

In ceea ce priveste dispozitivele electronice care se pot amaneta, putem aduce in discutie telefoanele mobile, tabletele, PC-urile, laptopurile, televizoarele, aparatele foto, camerele video, sistemele audio, sau o multime de alte dispozitive electronice.

Se pot amaneta si aparate electrocasnice, precum frigidere, plite electrice, cuptoare cu microunde, sau chiar si aparate de aer conditionat sau alte aparate de acest gen.

Casele de amanet primesc drept garantie de la clientii care au nevoie de sume mari de bani chiar si autoturisme.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca oamenii pot alege chiar sa isi vanda bunurile despre care am discutat in acest articol, pentru ca toate casele de amanet cumpara astfel de bunuri la preturi atractive (maxim pana in 75% din valoarea de piata a bunurilor), dupa care le scot la vanzare.

Asadar, acestea sunt pe scurt cam cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasca toata lumea cu privire la casele de amanet.

0 Shares
You May Also Like