Ce este ORL?

Ce este ORL?

0 Shares
0
0
0

Probabil fiecare dintre dvs. ati auzit despre anumite persoane ca trebuie sa mearga la ORL, insa probabil nu stiti exact ce presupune aceasta vizita intr-un cabinet ORL, mai ales daca pana acum nu ati intampinat probleme cu gaturl, cu nasul, cu urechile sau chiar si cu capul.

Ei bine, pentru a intelege mai bine ce este ORL, si ce presupune de fapt ORL, va invitam sa parcurgem impreuna continuarea acestui articol.

ORL este o specialitate medicala care se concentreaza pe urechi, nas si gat.  Mai trebuie precizat de asemenea, ca aceasta ramura a medicinei mai este numita si chirurgie otolaringologie-cap si gat, deoarece specialistii sunt instruiti atat in medicina, cat si in chirurgie. Un otolaringolog este adesea numit medic de urechi, nas si gat, sau un medic ORL pe scurt.

Aceasta specialitate medicala dateaza din secolul al XIX-lea, cand medicii au recunoscut ca capul si gatul contineau o serie de sisteme interconectate. Medicii au dezvoltat tehnici si instrumente pentru examinarea si tratarea problemelor capului si gatului, formand in cele din urma o specialitate medicala.

Puteti sa treceti pragul unui cabinet ORL Mures atunci cand trebuie sa va tratati, urechile, nasul, gatul sau capul, iar in cele ce urmeaza veti afla mai multe detalii.

Tratarea urechilor

Medicii ORL sunt instruiti in tratamentul medical si chirurgical al pierderii auzului, a infectiilor urechilor, a tulburarilor de echilibru, a zgomotului urechii (tinitus), a durerilor nervoase si a tulburarilor nervoase si craniene. De asemenea, gestioneaza tulburari congenitale (nasteri) ale urechii interne si externe.

Tratarea nasului

Ingrijirea cavitatii nazale si sinusurilor este una din competentele primare ale otolaringologilor. Specialistii in medicina ORL diagnosticheaza, gestioneaza si trateaza alergiile, sinuzita, tulburarile de miros, polipii si obstructia nazala datorita septului deviat. Aceiasi specialisti ORL de asemenea, sa corecteze aspectul nasului (operatia de rinoplastie).

Tratarea gatului

Specialistii in aceasta ramura a medicinei au expertiza in gestionarea bolilor laringelui (cutie vocala) si a tractului aero-digestiv superior sau esofag, inclusiv tulburari de voce si inghitire.

Tratarea capului si a gatului

In zona capului si gatului, medicii care s-au specializat in ramura ORL sunt instruiti pentru a trata bolile infectioase, atat tumori benigne si maligne (canceroase), traume faciala si deformari ale fetei. Acestia efectueaza atat chirurgie plastica cat si chirurgie reconstructiva.

Asadar, in mare parte acestea sunt cam cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste ramura ORL a medicinii. De mentionat este faptul ca in cazul in care aveti nevoie de o vizita la ORL, aveti doua optiuni.

Fie alegeti sa mergeti la un cabinet ORL din cadrul unei policlinici de stat, si sa beneficiati de servicii de o calitate indoielnica, fie puteti alege cea mai buna varianta, si anume de a opta pentru o policlinica privata, precum CaritSanMed Mures, pentru a beneficia de cele mai bune servicii.

Daca va intrebati de ce am facut aceasta afirmatie, ei bine, trebuie precizat faptul ca toti medicii buni, indiferent de ramura medicinii, au ales sa isi desfasoare activitatea in sectorul privat, asa ca este indicat sa optati pentru un medic ORL privat.

0 Shares
You May Also Like