Ce este programul de recuperare medicala

Ce este programul de recuperare medicala?

0 Shares
0
0
0

Programele de recuperare medicala sunt extrem de importante, datorita faptului ca recuperarea reprezinta un domeniu de activitate medicala complexa, sociala, profesionala si educationala, care are ca si principal obiectiv, recuperarea pe cat mai mult posibil a capacitatilor functionale pe care un individ le-a pierdut in urma unei afectiuni sau in urma unui accident.

Deasemenea, recuperarea mai vizeaza si dezvoltarea anumitor mecanisme compensatorii care sa ii asigure individului posibilitatea in viitor de a munci sau de a se autoservi, si de a avea o viata independenta atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social.

Referitor la programele de recuperare, ele sunt programe terapeutice si de educatie in primul rand, care sunt create in mod special pentru fiecare individ in parte, cu scopul de a-i creste acestuia calitatea vietii.

Aceste programe sunt ideale pentru ca le ofera pacientilor sansa ca intr-un interval cat mai scurt de timp, sa se recupereze cat mai rapid, si sa revina la forma fizica dinainte de a se imbolnavi sau dinainte de a suferi accidentul care i-a adus in situatia de fata.

Programele de recuperare cuprind tot felul de exercitii fizice si terapeutice, monotorizare, sfaturi nutritionale, mai cuprind si sprijin emotional, si nu in ultimul rand, educarea stilului de viata.

Este extrem de important ca pacientii care vor fi supusi unui program de recuperare, sa fie constienti de faptul ca acesta va avea succesul dorit doar daca vor avea atitudinea potrivita fata de program, si daca vor respecta cu strictete fiecare detaliu indicat de catre medic. Doar in acest fel, un asemenea program va avea rezultatul dorit.

Un alt amanunt extrem de important referitor la programele de recuperare, este acela ca un pacient inainte de a fi supus unui astfel de program, va fi evaluat foarte bine din punct de vedere medical, iar aceste evaluari vor continua si pe perioada desfasurarii programului.

Aceste evaluari sunt extrem de importante si de utile pentru echipa medicala, care in acest fel, va putea sa priveasca evolutia pacientului si starea sa de sanatate. Aceste examinari vor contribui decisiv la alegerea unui program de recuperare, in functie de nevoile fiecarui pacient, si in functie de starea acestuia privind sanatatea.

Activitatea fizica la care va fi supus pacientul, va fi adaptata in functie de afectiunile acestuia, iar exercitiile fizice vor fi alese astfel incat sa ofere rezutltate rapide.

Pe langa exercitiile fizice, pacientul trebuie sa isi schimbe stilul de viata, iar pentru asta va trebui sa primeasca ajutor din partea echipei medicale. Chiar si dietele si nutritia sunt extrem de importante, si trebuiesc alese cu mare atentie, mai ales daca pacientul trebuie sa ajunga la o anumita greutate corporala. De aceea, va trebui sa urmeze un regim alimentar sanatos.

Deasemenea, pacientii trebuie sa primeasca sprijinul moral de care au nevoie din partea echipei medicale, pentru a se putea recupera. Sunt o multime de pacienti nervosi, stresati si depresivi, care nu prea mai au speranta.

Ei bine, o echipa medicala de succes, cu siguranta le va oferi acestora sprijinul moral de care au nevoie pentru a se recupera.

Asadar, este foarte important de precizat faptul ca un program de recuperare, nu cuprinde doar exercitii fizice, ci cuprinde si sprijin moral, si educarea schimbarii stilului de viata.

0 Shares
You May Also Like