Ce este SEO si cum te ajuta in campaniile de promovare?

Ce este SEO si cum te ajuta in campaniile de promovare?

0 Shares
0
0
0

SEO este un proces de imbunatatire a unui site, astfel incat acesta sa fie mai bine pozitionat in rezultatele motoarelor de cautare pentru anumite cuvinte cheie. De obicei, oamenii se concentreaza pe aparitia acestuia pe Google. In acest articol iti explicam mai multe despre ce este SEO.

Este vorba despre obtinerea de oameni pe site-ul dvs., fara a fi nevoie sa se plateasca direct pentru publicitate. Oh, si este o disciplina de marketing care iubeste complet utilizarea acronimelor:

  • SERP – pagina cu rezultatele motorului de cautare
  • CTR – rata de clic
  • CTA – apel la actiune
  • CRO – Optimizarea ratei de conversie
  • UX – experienta utilizatorului

Ce inseamna “SEO” pe scurt:

SEO vine de la Search Engine Optimization. Se refera la setul de strategii si tactici care se concentreaza pe aducerea unui trafic mai mare al motorului de cautare in paginile dvs., impreuna cu imbunatatiri care va ajuta site-ul sa se claseze mult mai sus pe paginile cu rezultate ale motorului de cautare (SERPs).

De ce ar trebui sa fiti interesati de SEO (este trafic gratuit pentru site-ul dvs.)

Cercetarile arata ca site-urile de pe prima pagina Google primesc cele mai multe clickuri. Numarul de persoane care fac click pe un site web (CTR) pe Google scade treptat cu cat se afla mai departe in clasamentul paginii.

In fiecare zi, Google devine din ce in ce mai inteligent si mai avansat. Dar tot are nevoie de ajutor.

Intelegerea SEO si optimizarea site-ului dumneavoastra va ajuta motoarele de cautare informatiile de care au nevoie, astfel incat sa puteti obtine rezultatele dorite.

SEO este mereu in schimbare.

In timp ce motoarele de cautare devin din ce in ce mai avansate si algoritmii se schimba, unele sfaturi nu mai functioneaza si apar altele noi.

Dar un lucru ramane constant. SEO este una dintre cele mai bune surse de trafic pe termen lung, poate necesita multa munca si s-ar putea sa nu vedeti prea multe beneficii de la o zi la alta, dar este o investitie.

SEO este un maraton, nu un sprint. Un pic de lucru la inceput ar putea sa se vada in traficul organic la un alt moment , in viitor.

Elementele de baza ale motoarelor de cautare

Motoarele de cautare sunt concepute pentru a gasi informatii si pentru a oferi raspunsuri.

Cand vine vorba de modul in care isi face cautarea,Google vede milioane de pagini web si obtine astfel  cele mai relevante informatii pentru utilizatorii sai.

Fundamente SEO pentru incepatori

Speram ca, daca va doriti sa activati in domeniu, veti putea vedea ca SEO nu este atat de complicat.

De fapt, e destul de simplu. Ei bine, cel putin partile de baza .

Stabilirea unor fundamente SEO poate face o mare diferenta la clasamentul site-ului pe care il detineti.  La urma urmei, cei mai multi oameni care au site-uri nu sunt experti SEO.

 Utilizati un CMS care se adapteaza bine la motoarele de cautare (cum ar fi WordPress)

Google utilizeaza crawlere sau roboti automati pentru a gasi site-uri web, a indexa continutul si a le pozitiona. Deci, daca site-ul nu este accesibil acestor crawlere, site-ul nu va aparea in index.

0 Shares
You May Also Like