Ce este un hidrofor?

Ce este un hidrofor?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, fie in mediul urban fie in mediul rural, in conditiile in care casa ta nu este racordata la canalizare, este foarte important sa iti indrepti atentia spre pompe si hidrofoare, si sa iti cumperi un astfel de utilaj.

Hidroforul este o sursa de alimentare cu apa pentru uz casnic, dar acesta poate sa fie folosit cu succes si in activitatile zilnice din gospodarie sau pentru gradinarit. Un hidrofor pe langa faptul ca poate fi util in atat de multe situatii, mai are si avantajul de a fi silentios, insa este si economic.

Despre hidrofor mai putem spune si ca este ideal in ceea ce priveste alimentarea cu apa a unei case, si este rezistent la coroziune, asa ca tinand cont de toate aceste detalii, daca locuiesti la casa mai mult ca sigur ai nevoie de un hidrofor.

Acesta este prevazut cu o pompa din inox, iar apa se pompeaza la presiunea dorita. Practic, pompa din inox cu care este prevazut mini utilajul impiedica comunicarea dintre apa filtrata in interiorul miniutilajului si mediul in care se afla, deci apa nu intra in contact cu niciunul dintre corpurile straine si nici cu impuritatile din mediul extern.

In ceea ce priveste mecanismul de sustragere, de filtrare dar si de pompare al apei, acesta este unul cat se poate de simplu. Toate hidrofoarele sunt echipate cu un vas in care exista o perna de aer, iar in situatia in care se pierde din aer, atunci scade si presiunea, iar din acest motiv hirdoroful nu mai functioneaza la capacitate maxima.

In cazul in care deja detii un hidrofor, iti poti da seama foarte simplu daca acesta functioneaza corect. In situatia in care atunci cand pompa hidroforului porneste, aceasta trebuie sa functioneze o perioada mai indelungata de timp. In schimb, daca pompa hidroforului porneste pentru o perioada scurta de timp, dupa care se opreste si iar porneste de mai multe ori intr-un interval scurt de timp, atunci cu siguranta hidroforul are o problema.

In aceasta situatie, problema hidroforului este legata de perna de aer cu care este prevazut miniutilajul. Pentru remedierea problemei va trebui ca mai intai de toate sa scoti hidroforul din priza, sa inchizi robinetul de intrare, sa ii dai apei drumul in casa si sa golesti instalatia pana cand ceasul de presiune indica zero.

Trebuie deasemenea sa inchizi circuitul de la pompa din casa, iar apoi folosind o pompa de umflat roti poti sa aduci pompa de aer a hidroforului la o presiune de 1.6 atmosfere. Dupa ce vei efectua aceasta operatiune simpla, va trebui sa bagi din nou hidroforul in priza, va trebui deasemenea sa redeschizi circuitele, iar hidroforul va trebui sa functioneze din nou la capacitate maxima.

Asadar, dupa cum se poate observa, un hidrofor iti poate fi extrem de util in conditiile in care locuiesti la casa, pentru ca avandu-l la dispozitie vei avea apa si in casa, insa vei putea sa folosesti hidroforul si in alte activitati din gospodarie.

0 Shares
You May Also Like